Zeal Brewing - Fair Enough (english ipa)

ZealBrewing – Fair Enough

Múlt szombaton egy sörös találkozón jártunk a Unity Beer Bar-ban. Jó pár sörblogger (vagy tartalomkészítő, esetleg sörfluenszer? Sosem tudom, kit hogyan nevezzek…) eljött, és pár sörfőzde is képviseltette magát. Remekül elbeszélgettünk és örülünk, hogy újabb Instagram fiókok mellé tudunk neveket és arcokat párosítani. Ott járt a találkozón a ZealBrewing is, és Norbi az én kezembe is belenyomott két dobozzal a legújabb sörükből, amit innen is nagyon szépen köszönünk! Kóstoljuk is meg!

A Fair Enough kívül-belül egy angol ipa. A „kívül” alatt a brit-zászlós dizájnt értem, ami jócskán eltér a már megszokott Zeal-es kinézettől. Ennek az az egyszerű oka, hogy ez nem egy alapszortimentes sör (valószínűleg ebben a formában nem is lesz újból lefőzve), így megjelenésben is el akarták különíteni az állandó söreiktől. Ami pedig a hozzávalókat illeti, angol malátát és angol komlót (East Kent Golding) használtak.

Zeal Brewing - Fair Enough (english ipa)
ZealBrewing – Fair Enough

„Ez aztán keserű!”. Nagyjából ez az első benyomásom a sörről. Illatában egyébként jön egy kis kekszes malátásság, egy kis fűszeres komlóssággal kiegészülve, a száraz kortyokat viszont egyértelműen a komló keserűsége uralja. Ez mondjuk a stílus ismeretében nem meglepő, hiszen például a BJCP is úgy fogalmaz, hogy „A komlóíz közepestől magas intenzitásig [terjed], mérsékelttől a tolakodó szintig tartó komlókeserűséggel.”. Szóval nem kell megijedni, ez egy echte angol ipa, ami az elamerkaiipásodott közönségnek (közte velünk) elsőre fura lehet, de aztán úgyis egy repeta lesz a vége.

Támogatott tartalom: a sört a ZealBrewing biztosította számunkra.