Pirkadat Brewing : Zelma

Zelleres-zöldalmás sörrel debütált a Pirkadat Brewing

Megérkezett a Pirkadat Brewing gerilla formáció első söre, mi pedig utánajártunk, kik állnak a formáció mögött, és természetesen a sört is megkóstoltuk.


A Pirkadat Brewing gerilla formáció mögött Molnár Péter és Mengyán Gergő állnak, akik már általános iskolás koruk óta jó barátok. A vendéglátásban dolgozó Péter 2017-ben kezdett bele a házi sörfőzésbe, az animátor/grafikus vonalról érkezett Gergő pedig 2020-ban csatlakozott hozzá. A Pirkadat név egyébként onnan ered, hogy számukra ez a legszebb napszak, sokszor pirkadatig ötletelgettek az üres üvegek felett. Másrészt tetszett nekik ennek a szónak az üzenete és hangulata.

Az évek során sokszor vadabbnál-vadabb ötleteken dolgoztak. Az Extrém Sörfőző Verseny második kiírására, a hűtőjükben talált sörök közül hármat is beküldtek, és a zöldségleves ihlette Kertész Mámor a legjobb 10 közé jutott, majd a 4. helyen végzett. A pozitív visszajelzések nagy lendületet adtak nekik a folytatáshoz.

A srácok úgy döntöttek, hogy a nagyközönségnek is megmutatják az ötleteiket. Mivel a HopTop Brewery az egyik kedvenc hazai főzdéjük, akik ráadásul egy tapasztalt csapattal rendelkeznek, így rájuk esett a választás: náluk készült el az első sörük. A közös munkát nagyon élvezték, ami elmondásuk alapján jó hangulatban, hatékonyan, és nagyon gördülékenyen ment.

A hosszú távú célok között persze egy saját főzde is szerepel, de jelenleg csak arra összpontosítanak, hogy minél jobb és különlegesebb söröket főzzenek, és hogy minél gyakrabban újabb sörökkel jelentkezzenek. (Szerintem a második is már látótávolságon belül van).

Gyorsteszt – Zelma

A Zelma névre hallgató ale az arnóti Borsod Burger BBQ GasztroPubban debütált, akikkel szintén gyerekkoruk óta jóban vannak. A sört is lényegében a Borsod Burger ízei inspirálták. A név gondolom a két fő összetevő, a zeller és az alma összevonásából jön. Bevallom, kicsit féltem, hogy egy extrém sörrel lesz dolgunk, de a srácok szerencsére nem estek túlzásba. Már maga a szűrt megjelenés is szolid hatást kelt. Az illatolásnál az alma érkezik (és egy kis szőlő?), a kortyokban pedig a zeller jelentkezik (olyan szárzelleresen…), de szépen belesimulva a sörbe, épp csak egy kicsi vagányságot adva neki. Teljesült az ígéret: ez egy nyári szomjoltó, laza sör! Remek kezdés!

Pirkadat Brewing : Zelma
Pirkadat Brewing : Zelma

Támogatott tartalom: a sört a Pirkadat Brewing biztosította számunkra.