HORIZONT Brewing kollab sörök

Kollab sörök a HORIZONT Brewing újdonságai között

A HORIZONT Brewing újdonságai között több olyan sör is szerepel, amelyet egy külföldi főzdével közösen készítettek el. Ezekből kóstolunk meg most újabb kettőt.


Nemrég írtunk róla, hogy a HORIZONT Brewing alkoholmentes ipával jelentkezett, amely szintén egy kollab sör, ugyanis a holland vandeStreek bier-nél készült.

A Budapest Beer Week alatt több hazai főzde is megosztotta főzőházát az eseményre érkező külföldi főzdék némelyikével. A HORIZONT Brewing ráadásul triplázott! A horvát The Garden Brewery-vel közösen elkészített grapefruit-os Selfish Games – Centennial Affair cold ipa épp a napokban jelent meg, és a norvég Sleeping Village Brewing-gel közös juicy ipájuk, a Core Memory is hamarosan elérhető lesz. A new yorki Fifth Frame Brewing Co.-val közösen főzött neipát pedig már pattintjuk is fel!

A Selfish Games – Fifth Wave On the Horizon érdekessége, hogy new york-i vízzel készült. Na jó… valójában arról van szó, hogy itthon lemásolták a vendég főzde vízprofilját, amit odakint a legjobb ipáikhoz szoktak használni. A komlós illatok (amelyekért a Citra, Galaxy, Cascade hármas felel) mérsékelten érkeznek, és talán az ananászt és a barackot tudnám kiemelni a gyümölcskosárból. Lágy, könnyű kortyok (én még az 5.9-es alkoholt se néztem volna ki a sörből), mégis juicy összhatás. Remek nyári sör!

HORIZONT Brewing × Fifth Frame Brewing Co. : Selfish Games - Fifth Wave On the Horizon
HORIZONT Brewing × Fifth Frame Brewing Co.
Selfish Games – Fifth Wave On the Horizon
HORIZONT Brewing × Totenhopfen Brauhaus : Sour Series - Sour Cherry & Poppy Seed Strudel
HORIZONT Brewing × Totenhopfen Brauhaus
Sour Series – Sour Cherry & Poppy Seed Strudel

A Sour Series – Sour Cherry & Poppy Seed Strudel meggyes-mákos rétes inspirálta pastry sour a luxemburgi Totenhopfen Brauhaus-szal közös munka eredménye. A meggypüré és a mák mellett még vanília és laktóz is került a sörbe. Intenzíven jön a meggy egy mérsékelt fanyarsággal, és a korty végén jön a mák is a maga keserűségével, de abszolút harmóniában vannak az ízek. Így lényegében meg is kaptuk, amit a címke ígér. (Bár szerintem a rétes-feeling még jobban jönne, ha egy kicsivel nagyobb testet kapott volna a sör).

Támogatott tartalom: a söröket a HORIZONT Brewing biztosította számunkra.