Kispolszki Czerwony Lager

Czerwony Lager – A Kispolszki söre

December 6-án volt a Kispolszki első sajátmárkás sörének premierje. Ennek kapcsán írok pár szót a sörözőről, és magáról a sörről.

Kispolszki söröző

2019 februárjában nyílt egy lengyel söröző a Bercsényi utcában, a Kispolszki. Bár a szomszéd utcában dolgozom, csak ’20 augusztusában fedeztem fel a helyet, viszont azonnal megfogott a hely hangulata.

Üveges kiszerelésben a Perła – Browary Lubelskie S.A. sörei, különféle lengyel ciderek és röviditalok közül lehet válogatni, a három csapról pedig a Fóti Kézműves Sörfőzde lágerei és a HopTop Brewery ipája választható (illetve, ebben történt egy nem is apró változás mikuláskor). Az italok mellé többek között lengyel ihletésű ételeket fogyaszthatunk, a tulajdonos, Cserkuti Imre pedig külön kiemelte a balti porter mellé járó kekszet, amit a felesége süt. Állítása szerint ezzel a gyömbéres, keserű csokis keksz-szel párosítva teljesen más sört kapunk. Ki fogom próbálni! Nagyon ajánlom Kocsmaturista bemutató cikkét, ennél alaposabban beszámolót én sem tudnék írni. Sőt, ha teheted, nézd meg magadnak a helyet!

Czerwony Lager

A söröző Instagram posztjaiból vettem észre, hogy itt valami készül, nevezetes egy saját sör a kocsma részére. El is kezdtem érdeklődni, mi ez pontosan, ekkor ajánlotta fel Imre, hogy ha lemegyek, ad egy dobozzal, és mindent elmesél, amit még egyszer köszönök!

Szóval, a dolog úgy kezdődött, hogy Badar Ádám, a HopTop Brewery sörfőzője visszajáró vendég a helyen, és egyszer Imre megkérdezte tőle, hogy „Nem főztök nekünk egy sört?”. A válasz persze az volt, hogy de. Imrének a stílusra is volt ötlete, ugyanis egy régi lengyel útja során belebotlott egy emlékezetesen jó nagyüzemi Vienna Lagerbe.

Na, valahogy így született meg a Czerwony Lager, ami lényegében a Hoptop egy héttel korábban debütált bécsi ászoka új ruhába öltöztetve, és ti is megkóstolhatjátok a Kispolszkiban csapról és dobozból is. Én már megtettem, és szerintem egy remek, kenyeres-kekszes malátás sör lett a végeredmény. Na zdrowie! 🍻

A sört a Kispolszki biztosította számomra.

Az eredeti Instagram bejegyzés itt tekinthető meg: A Kispolszki söre