Max két sör Magazin

Novemberi sörhírek ’22 – Megérkeztek a karácsonyi sörök

Roham tempóban közeledünk az év végéhez. Jó pár főzde karácsonyi/téli/szezonális sörrel készült az ünnepekre. Novemberi hírösszefoglaló.

Sörmegjelenések

Karácsonyi sörök 🎄

A Cecei Sörüzem a Farmhouse Ale, Bière de Garde stílusú sörrel készült a télre.

Idén is megihatjuk a Fehér Nyúl karácsonyfáját. A Drink the Christmas Tree 2022 egy fenyőágas, narancshéjas, és Citra, Chinook, illetve Simcoe komlós ipa.

A Félegyházi Sörműhely fahéjas, szegfüves, vaníliás, korianderes Winter Dubbel-je 0,75-ös palackokban érkezik az ünnepekre.

A HORIZONT Brewing téli söre, a SELFISH GAMES Milk Stout With Tonka Beans, egy tonkababos milk stout.

A Szent András Sörfőzde idén is elhozta a palackba zárt karácsonyt. Az Esthajnal ’22 egy mézeskalácsos belga ale.

Az UGAR Brewery egy mesterhármassal készült az ünnepekre. A Belgian Strong Ale egy keserű narancshéjas belga strong ale, az Imperial Stout egy tonkababos-vaníliás imperial stout, a Sahti pedig egy feketeribizlis sahti.

A Viharsarok Sörfőzde karácsonyi söre, a Szaloncukor, egy oatmeal milk stout kakaóval, zabpehellyel, laktózzal, és naranccsal.

Debütálások

Bemutatkozott az Ezittaz Brewery. A gerilla sörfőzde első söre a Dancing Quince, egy birsalmás, körtés, tonkababos new england ipa.

Bemutatkozott az unCertain Brewing Co. sörfőző formáció is. Az első piacra dobott sörük, a Gaia, az Extrém Sörfőző Verseny győztes sörének kisüzemi verziója, ami egy zelleres, rukkolás, zöldborsos, kivis gose.

Egyéb sörmegjelenések

A Brewing Vibes Brewery új sörrel jelentkezett. A Double Transition egy Columbus, Simcoe, El Dorado komlós dupla new england ipa.

Harmincegyedszer is Brew Your Mind. A szekszárdi főzde kísérleti sorozatának legújabb darabja, a Human Experiment THIRTY ONE, egy Amarillo komlós dupla ipa.

Újabb két taggal bővült az Etyeki Sörmanufaktúra Just For Fun sorozata. A Just For Fun – Columbia Coffee Oatmeal Stout Huszti Márk és Miksa Kende sörfőzőmesterek receptje alapján készült, az Etyeki Kávé kávéjával. A Just For Fun – Belgian Triple Fügével pedig – ahogy sejthetitek – egy belga tripel fügével.

A Fehér Nyúl rengeteg újdonsággal jelentkezett. A Palindrom egy dupla west coast ipa; a Glam Stout egy alacsony alkoholtartalmú stout, a brazil El Salvador specialty kávéval; a Tagaloa egy kentucky bourbon hordóban érlelt imperial stout; az Other Side pedig egy pekándiós, mogyorós pastry stout.

Megérkezett a FIRST Craft Beer Black Barrel Project-jének legújabb darabja. Az ASYE egy tokaji aszús hordóban érlelt belga quadrupel.

Újabb prototípusokat készített a Gravity Brewing. A Prototype: Strawberry Black Pepper Sour egy epres, citromos, fűszeres savanyú sör; a Prototype: Idaho 14 pedig egy Idaho 7 komlós dupla neipa (értitek, 2×7=14).

Sok izgalmas dolgot hozott ki a HopTop Brewery is. Egyrészt, két sörrel folytatódott a #kegonly sorozatuk: a Sour Granny – #kegonly pastry sourral, és a Green Zone Extravaganza – #kegonly dupla neipával. Megérkeztek az idei jégbakok is, köztük az Eisbock 15.5%-tel. A No Sleep Tonight pedig egy madagaszkári vaníliás imperial stout.

Jó pár kollab sörrel jelentkezett a HORIZONT Brewing. A Traveling Monkey Time Warp a norvég Monkey Brew sörfőzdével közösen készített Cryo Pop komlós new england ipa. A Canadian Breakfast Sour áfonyás, tőzegáfonyás, juharszirupos, vaníliás sour, és a Selfish Games – Frau Lager Saaz komlós, dupla dekokciós, három hónapig ászokolt pils pedig a kanadai Category 12 Brewing főzdével közösen készült el.

A hübris valószínűleg egy saison-nal zárja a szezont. A stílus és a főzde ismeretében a Saüson névválasztás már adja magát.

Duplázott az InVitro Brewing. A Stargazer egy amerikai ipa, a Mindreader egy amerikai red ale. Előbbi a Beneath The Void, utóbbi a Omega Diatribe zenekarral kollaborálva készült el.

A Kapucinus Sörfőzde két új sört is készített. Az Inspirátor egy Warrior és Ekuanot komlós dupla ipa, a másik sör pedig egy sárgabarackos búza.

A KROIS Brewery még berepítette a Parrotdise new england ipát.

Új sörrel jelentkezett a LöWOLF Craft Beer. A Dö B Port egy imperial baltic porter aszaltszilvával, vanilliával és fahéjjal.

A Mad Scientist háza táján ismét rengeteg minden történt. A Memphis Mafia egy meggyes, mandulás, vaníliás pastry stout; a Beet Child O’ Mine az észt Anderson’s Craft Beer-rel közösen készített céklás, málnás, vaníliás milkshake ipa; a Sweet Spot egy Bourbon & Sherry hordóban érlelt imperial stout és egy tequila hordóban érlelt mead keveréke. A MadX legújabb tétele, a You Gotta Make A Decision egy hordóérlelt, meggyes, vaníliás flanders red ale. A Mead Scientist hidegkomlózott bragottja, a Liquid Hive pedig a Liquid Cocaine Day idei söre lett. A Hellstar pedig egy bourbon hordóban érlelt mead Goji bogyókkal.

A MONYO Brewing is új sört főzött. A Sleepy Fox egy kékszőlős ale, amit Zweigelt szőlőlével és a Costa Ricai Bányai birtokról kapott Cascara-val (kávégyümölcs) készítettek.

A Reketye Brewing Co. currys berliner weisse-ja, a Marie Curry nevet kapta.

A SIMA brewing harmadszor készített sulyommal sört. A Fekete Kincs Chocolate Stout egy csokis stout.

A SØRT. gerilla formáció duplázott. A Gourmet Stories negyedik fejezete a Northern Tale áfonyás, rókagombás, szerecsendiós stoutja; a Neoclass Story második darabja pedig a Neoclass Stout cognac hordóban érlelt imperial stout.

Kilencedik darabjához érkezett az UGAR Brewery kísérletezős sorozata. A Trailer #009 – Two Worlds Collide egy west coast stílusú new england ipa.


Egyebek

A Beerporn.hu sörnaptárral készül a jövő évre, a Beerálom pedig sörnaplóra indított kampányt.

December 2-án nyit a Rizmajer Kézműves Sörfőzde szentendrei sörbárja.


Programajánló

December 3: Előmikulás az Üregben, Fehér Nyúl Brewery & Taproom, Budapest
December 8: Plantation Rum kóstoló Workshop a Craft Head-ben, Craft Head – Brewpub & Bistro, Budapest
December 10: Exkluzív Night Shift kóstolóest | Évzáró buli, Horizont Brewing, Budapest
December 31: Craft Head Szilveszter Orosz Gyuri-val, Craft Head – Brewpub & Bistro, Budapest