HopTop Brewery : I'm done. - #kegonly

KEG-only sorozatot indított a HopTop Brewery

A HopTop Brewery a hónap elején indította el a legújabb, #kegonly szériáját. A tervek szerint kéthetente jelentkeznek egy-egy új, kizárólag csapról elérhető sörrel. Ennek kapcsán kerestük meg a főzdét (és ugrottam be a Kispolszki-ba egy korsó tökös sörre).


A főzde szempontjából a #kegonly sorozat egyik motivációja az volt, hogy az ütemezetten, kéthetente érkező söröknek köszönhetően a partnereik jobban előre tudják tervezni a csapjaikat, és ebből a rendszerességből akár további jó együttműködések szülessenek. A széria másik előnye a kísérletezési lehetőség, hiszen mindössze ~700 literes főzetek készülnek.

A stílusok tekintetében nem akarnak semmiféle kompromisszumot kötni, szeretnék minden ötletüket megvalósítani, legyen az akár extrém, akár egy rég elfeledett sörstílus. Minden főzet egyszeri lesz, és a népszerűbb tételek újrafőzésén sem gondolkodnak, mert ettől tudják igazán egyedivé tenni a szériát, és ezzel a limitált elérhetőséggel is szeretnék ösztönözni az embereket a kipróbálásra.

A sorozatot az év végéig tervezték be, de ha lesz igény a folytatásra, természetesen folytatni fogják. Jelenleg az első 4 tétel érkezésének idejét lengették be, melyből az első 3 sört már fel is fedték. A lelőhelyek száma pedig szépen nő.

A sorozat eddigi tételei

Egyre több hazai főzde készít cold ipát, a HopTop is egy ilyen sörrel indította a sorozatot. A megfázásra nem biztos, hogy ajánlott ColdREX – #kegonly esetében csavartak még egyet a dolgon és egy fekete ipát főztek.

A második, éppen aktuális tétel a Halloween-t célozta meg. Az I’m done. – #kegonly egy sütőtökös sör lett laktózzal, gyömbérrel, fahéjjal, szegfűborssal, és kávéval. A sütőtök íze teljes mértékben átjön, és az ital mégis megőrizte sör-jellegét, aminek a gyömbér egy kis pikáns karcosságot kölcsönöz. Magam sem hittem volna (nálam ugyanis ez már picit extrém vonal), de tetszett. A Kispolszki egyébként hétfőn (október 31) és kedden (november 1) is nyitva tart, sőt, a készlet erejéig minden korsó sütőtökös sör mellé ajándék sütőtökös pogácsa jár!

A hamarosan érkező harmadik tételt, a francia Tarte au citron (~citromos lepény) ihlette. A Sour Granny – #kegonly egy pastry sour citrommal, lime-mal, laktózzal és vaníliával.

És ha már Halloween, akkor ajánlunk néhány hétvégi programot:

Péntek (Október 28): Halloween az Üregben!, Fehér Nyúl Brewery & Taproom, Budapest
Szombat (Október 29): Haláli Halloween a FIRST Taproomban, FIRST Craft Beer, Budapest
Szombar (Október 29): Rizmajer Halloween Night, Rizmajer Sörház Blaha, Budapest