Kecskeméti Sörmanufaktúra : SZOMJAS FARKAS - CHAI LATTE IMPERIAL STOUT

Újabb kollab sörrel jelentkezett a Szomjas Farkas

A SIMA brewing után a Kecskeméti Sörmanufaktúrát is becserkészte a Szomjas Farkas, melynek egy chai latte inspirálta imperial stout lett a végeredménye.


Norbi, a dob utcai Szomjas Farkas kraft söröző mindenese elhatározta, hogy kollab söröket készít a hazai kisüzemi főzdékkel. Nyáron érkezett meg az első közös munka eredménye, akkor a SIMA brewing egyik sörét öltöztették új köntösbe. A tejfakasztó sör annyira népszerű lett, hogy azóta már egy újabb adag is elkészült belőle (és a címkén most már az újszülött nevét is fel lehet tüntetni, ezzel még egyedibbé téve az ünneplést).

A második együttműködésben a Kecskeméti Sörmanufaktúra lett a partner. Itt már nem csupán egy kecskeméti sör átöltöztetéséről volt szó, hanem komoly ötletelés folyt egy új receptről. Így született meg a SZOMJAS FARKAS – CHAI LATTE IMPERIAL STOUT.

Azt hiszem, nem lehet szó nélkül elmenni a dizájn mellett. Már maga az ezüst matrica olyan hatást kelt bizonyos szögből, mintha egy nyomtatott dobozról lenne szó, de Lovas Gábor tetoválóművész lenyűgöző grafikája valószínűleg amúgy is mindenki tekintetét odavonzza.

Ilyen külcsínhez megfelelő beltartalom dukál, és nem is csalódunk. Az olajos fekete lé és a minimális hab már előrejelzi, hogy egy nehézsúlyú versenyzővel lesz dolgunk. Azonnal megcsap a mézeskalács illat: fahéj, szegfűszeg, szerecsendió, kardamom, stb. Valójában ennél többről, ahogy a neve is mutatja, chai latte-ról van szó: fekete tea, fekete bors és laktóz is szerepel az összetevők között. Belekortyolva jön a laktóz édessége, a fűszerezés pedig egyáltalán nem túlzó vagy bántó, az alapanyagok szép harmóniában állnak össze egy karácsonyi sörré. Bár nem annyira testes, mint elsőre gondoltam volna, a 8,7 % alkoholt így sem lehet letagadni. Remekül megkomponált sör!

Kecskeméti Sörmanufaktúra : SZOMJAS FARKAS CHAI LATTE IMPERIAL STOUT
Kecskeméti Sörmanufaktúra : SZOMJAS FARKAS – CHAI LATTE IMPERIAL STOUT

A sör egyszeri főzet, és csupán ~700 doboz készült belőle. Egyelőre a dob utcában és a webshopon lehet beszerezni, de nem lepődnék meg, ha máshol is feltűnne majd.

Várjuk jövőre a folytatást! Vajon ki lesz a következő?