Szent András Sörfőzde : Nyúlon Innen és Túl '22

Sörök húsvétra – Nyúlon Innen, Nyúlon Túl ’22

A Szent András Sörfőzde idén is lefőzte a húsvéti sörpárosát, mi pedig az első adandó alkalommal feltankoltunk belőle. Ennek kapcsán mesélünk a húsvéti sorozatról és az idei sörökről.


A Szent András Sörfőzde két hagyományt is teremtett nálunk. Egyrészt egy ideje már minden szenteste az Esthajnal sorozatuk aktuális darabját bontjuk fel, másrészt minden húsvétkor a Nyúlon Innen, Nyúlon Túl aktuális párosával koccintunk. Természetesen most az utóbbiról lesz szó!

A sorozat 2017-ben indult, és az a koncepció, hogy mindig két sör érkezik, egy alap verzió illetve egy fűszeres. (Ez alól az első év kivétel, ahol mindkét sör kapott valami csavart). A fűszert pedig szó szerint kell érteni, ugyanis a Fűszerész szolgáltatja a belevalót, ami volt már selim bors, babérlevél, jázminvirág, tonkabab, boróka, rozmaring, és egyszer még chipotle szósz is került a sörbe.

Tavaly volt az első alkalom, hogy nem vörös sörök érkeztek, hanem egy New England IPA páros. A sárgabarack-bazsalikom párosítás pedig olyan népszerű volt, hogy a TesztAndrás sorozat keretében újra elővették a koncepciót (TesztAndrás Beta.22), és később még az alapszortimentbe is bekerült (Barackos IPA). Az idei évben ismét ködös söröket kaptunk, szintén gyümölcs+fűszer kombóval, most épp körtével és kakukkfűvel.

Szent András Sörfőzde : Nyúlon Innen '22
Szent András Sörfőzde : Nyúlon Innen ’22
Szent András Sörfőzde : Nyúlon Túl '22
Szent András Sörfőzde : Nyúlon Túl ’22

A Nyúlon Innen ’22, a Cashmere🇺🇸 és Galaxy🇦🇺 komlós Hazy IPA esetében a csinos kinézet mellett sajnos másról nem tudok beszélni. Lehet, hogy csak az én palackommal volt a probléma, de itt valami hiba csúszott a gépezetbe. (Rábontottam a húsvétra félretett üvegre is, és bár kevésbé, de ott is éreztem).

A Nyúlon Túl ’22 ilyen szempontból rendben volt, és biztosan hasonlóan népszerű lesz, mint a tavalyi darab, mert engem eléggé emlékeztet rá. Hasonlóan tömény, sűrítményes formában érkezik a mindent ledomináló körte, talán a kakukkfű itt kevésbé ugrik ki, mint tavaly a bazsalikom. Személy szerint nekem ez a vonal annyira nem jön be (tavaly is inkább az alapverzióra tettem le a voksom), mert úgy érzem, hogy a gyümölcs dózis miatt elveszik az ital sör jellege. (Az emlékeimben él még az Esthajnal ’19 őszibarackos fekete ipa. Szívesen fogadnék valami hasonlót!). Persze ez már szubjektív, és egyáltalán nem lepődnék meg ha jönne egy hasonló TesztAndrás, vagy egy Körtés IPA. Majd meglátjuk!

Az biztos, hogy húsvétkor nálunk ez lesz az asztalon!