Max két sör Magazin

Decemberi sörhírek ’22 – Boldog új évet!

Véget ért a 2022-es év, mi pedig gyorsan összefoglaljuk 2022 decemberének sörmegjelenéseit, sörhíreit. És persze, pár érdekes eseményre is felhívjuk a figyelmet.


Sörmegjelenések

A BAZ Beer egy újabb kenderes sört készített: a Liqweed amerikai ipát. A Sweet Tonka pedig a Hoptimista Sörfőzőkkel készített tonkababos, kakaós milk stout.

A Brew Your Mind Moment In Time 2022 szériájának utolsó két darabja is megérkezett az év végére. A Moment In Time 2022 STILL egy ír grain whisky hordóban érlelt imperial stout, a Moment In Time 2022 Coffee STILL pedig ennek egy costa ricai Geisha kávén érlelt változata.

Alighogy befutott az első, máris megérkezett az Ezittaz Brewery második söre. A Mariah’s Choice egy earl gray teás, barackos, vaníliás gose.

Befutottak a Fehér Nyúl hordóérlelt sörei. A Tagaloa és a Mahuika alapja ugyanaz az imperial stout, de míg az előbbi tétel Kentucky Bourbon hordós, utóbbi bourbon és brandy hordós érlelést kapott. A Kanaloa, illetve a Tawhiri pedig egy Chardonnay hordóban, illetve egy Tomintoul hogshead hordóban érlelt búzabor.

A FIRST Craft Beer a Dark Oats oatmeal stouttal, és a Cryo Prison Mosaic Cryo komlós dupla ipával zárta az évet.

A Gravity Brewing legújabb prototípus söre, a Prototype: Chocolate Orange Stout, egy helyben pörkölt kakaóbabos imperial milk stout, nitróval csapolva. Az év utolsó napjára pedig a Solstice – Winter Sour guavás, kalamondinos savanyított sörrel rukkoltak elő.

A HopTop Brewery Budapest Beer Week-en bemutatott nehézsúlyú sörei most már a szélesebb közönség számára is elérhetőek lettek, palackozott formában.

A Mad Scientist-nél decemberben is sördömping volt. A Royal Lemon Trifle egy imperial pastry sour ale citrommal, mandarinnal, naranccsal, vaníliával és sóval. Az újabb gluténmentes sörük, a K-Pop Star, egy Columbus komlós dupla ipa. A Phat Boi egy tonkababos, kakaós, kávés, vaníliás imperial stout. Az All These Flavors And You Choose To Be Salty egy sós karamellás tripla ipa. Az Astral Projection sorozatuk legújabb darabja, az Astral Projection Riwaka, egy Riwaka és Galaxy komlós dupla ipa. A Happy In My Lane egy pastry milk stout naranccsal és kakaóval. A Trashman egy hazy belga session pale ale. Egyetlen kegnyi készült a MadX szilveszteri hordó érlelt barley wine-jából, a NYE Blend 2022-ből. Végül pedig megérkezett a Loco With the Cake, a Mead Scientist meadje répával, lime pürével, citrompürével, narancshéjjal, fahéjjal, és vaníliával.

A MONYO Brewing Co. a Naked Penguin török mogyorós stouttal zárta az évet.

A Reketye Brewing Co. és a Hajnali Sörfőzők legújabb kollab söre, a Double Vision, egy west coast dupla ipa. A nagytarcsai főzde legújabb apája, a Caribou is egy közös munka eredménye (ft. Pierre Rouccou & David Beaudin). Még mindig a kollaboknál tartunk, a Plot Twist ugyanis a SIMA brewing-gal közös céklás, gránátalmás imperial gose. A True Plot Twist pedig ez utóbbinak egy fahéjjal fűszerezett verziója.

És ha már SIMA brewing, akkor a legújabb milk porterük, a Gâteau Noir, keserűnarancs-héjjal, gyömbérrel, ceyloni fahéjjal és madagaszkári bourbon vaníliával lett fűszerezve.

A Szomjas Farkas ezúttal a Kecskeméti Sörmanufaktúrát cserkészte be egy kollab sörért. A SZOMJAS FARKAS – CHAI LATTE IMPERIAL STOUT egy chai latte inspirálta imperial stout.

A Yeast Side két sörrel jelentkezett. A 2 in 1 Side egy cold ipa, az Easy pedig egy Nelson Sauvin és Citra komlós amerikai ipa.


Egyebek

A beerporn.hu év végi válogatásába mi is bedobtunk 5 felejthetetlen sört a 2022-es évből.


Programajánló