Max két sör Magazin

Hírösszefoglaló 22/22 – Itt vannak június sörei, sörhírei

A nyár beköszöntével megcsappantak a dedikált heti hírösszefoglalók, de persze a fesztivál-beszámolók során azért mindig kitértünk az új sörmegjelenésekre. Most nézzünk vissza, mi minden történt júniusban!


Sörmegjelenések

A Főzdefeszt-es beszámolónkban már szót ejtettünk a következő megjelenésekről: Csupor Craft BeerThrash IPA; Fehér NyúlSummer Session; Hajnali SörfőzőkRising Phoenix, Imperial Aurora; Kecskeméti Sörmanufaktúra – DIPA; HORIZONT BrewingTriple Fruited Smoothie Sour IPA; Mad ScientistFlannelsexual, Dark Horse of Coffee Nitro Stout; Reketye Brewing Co.Kaprosourus.

A B BOP FERMENTORY a Leo Bistro & Leo Rooftop Budapest számára készített sört. A TWISTED HIGHNESS szokás szerint egy Nu Sour-nak nevezett tétel, amelyet a Singapore Sling koktél ihletett.

A Brewing Vibes Brewery egy hoplágerrel jelentkezett: Beer Is In the Air.

A Brew Your Mind is kijött pár tétellel: German Pils TWO, Human Experiment Twenty Seven, Moment In Time (2022) /w Mexican Vanilla, Fuit Works – Apricot Sour Ale.

A FIRST Craft Beer legújabb söre, a Strata, az azonos nevű bogyósgyümölcsös/grapefruitos karakterű komlóval készített new england ipa. A hónap elején pedig a FIRST Local Craft Beer and Kitchen 3. születésnapjára készült el a Local Patriot, amit kizárólag itt lehet fellelni.

Megírtuk, hogy a Gravity Brewing Lónyai utcai taproomja egy éves lett. A születésnapi sört, a Prototype: Imperial Salted Chocolate Stout-t pár nappal később mi is megkóstoltuk. Azóta pedig már egy újabb prototípusnak, a Prototype: Imperial Smoked Stout-nak is meg volt a premierje.

A HORIZONT Brewing folytatta a kísérletezős sorozatát. A Selfish Games West Coast Ipa W. Ahtanum, Citra & Simco név talán mindent elárul.

Debütált az INCZELLAR harmadik söre, a Beta nevű savanyított red ipája.

Az InVitro Brewing legújabb oatmeal stoutja, a Death, a magyar Lazarvs metálbandával kollaborálva készült el.

A Mad Scientist több új sörrel is kijött. A Dovahkiin egy whiskeys hordóban érlelt, füstölt imperial milk stout habanero chilivel. A Horimono japán rizs lágerről már külön bejegyzést is írtunk. A Floating World pedig egy smoothie style hefeweizen bodzával és csipkebogyóval, amit a cseh Falkon-nal közösen készítettek el.

A MadX legújabb tétele, a Som Tum Mamuang, egy bourbon hordóban érlelt thai mangó salátás mead.

A MONYO Brewing Co. a körtés-gyömbéres üdítője (Körte-Gyömbér Lemonade) mellett egyrészt megjelentette a Cyber rabbit sorozat harmadik tagját. A Giga Cyber Rabbit, a szimpla Cyber Rabbit és a dupla Mega Cyber Rabbit után, egy tripla new england ipa. Másrészt, az Első Magyar Házisörfőző Egyesület-tel közösen lefőzték „nagyban” a tavalyi X. Nemzetközi Házisörfőző Verseny győztes receptjét. Ez a Home Alone In Sichuan, ami egy szecsuáni borsos saison.

A Remix Craft második söre, a Dark Summer sötét gose a mi szerkesztőségünkbe is befutott.

A TIMCO Brewing legújabb söre, a Pink Dragon, egy pale lager guavával és hibiszkuszvirággal.


Egyebek

Végleg bezárt az Elf Kisüzemi Sörfőzde. A 2017-ben alapított zalaegerszegi főzde a Facebook-on jelentette be, hogy 5 év működés után a sörfőzde bezárja kapuit.

Jó pár sörös hely viszont megnyílt. A tabáni Virág Benedek ház belső udvara egész nyáron Hajnali Sörkertté változik, ahol (az ott zajló események előtt/alatt) a Hajnali Sörfőzők söreit csapolják. A Mammut tetején nyílt meg az Élesztő Terasz, 15 sörcsappal, natúrborokkal, és forradalmi gasztronómiával! A Mixát KEG pedig a Krúdy utcai Mixát-on belül, 32 sörcsappal várja a vendégeket.


Programajánló

Július 1-2: Helka Születésnapi Hétvége, Helka Sörkert, Balatonföldvár

Augusztus 30-Szeptember 4: VI. Belvárosi Sörfesztivál, Szabadság tér, Budapest

Szeptember 7-10: BPBW 2022 | Budapest Beer Week /// Tasting Sessions, Dürer Kert, Budapest