Gravity Brewing : Taproom

Egy éve nyílt meg a Gravity Brewing taproomja

Tavaly júniusban nyitotta meg a Lónyai utcai taproomját a Gravity Brewing. A születésnap alkalmából ők egy új sörrel készülnek, mi pedig elővesszük az archívumból az Instagram bejegyzésünket, amit akkor a megnyitóról írtunk. A végén persze jön egy kis update, hiszen sok minden történt az egy év alatt. Például a borítóképen látható tábla is egy modernebbre cserélődött.

Archív bejegyzés (Instagram, 2021.06.22.)

Emlékeztek még, hogy pár éve volt egy látványfőzde a Neked Csak Dezső épületén belül? Gravity Brewing? Na, nem tűntek el teljesen, csak elköltöztek a Lónyay utca 22-be (bár ha nem a pékségbe akartok érkezni, akkor inkább a Mátyás utca felül próbáljatok bejutni…), és múlt hét csütörtökön megnyitották csapjaikat a nagyérdemű előtt. Mi is beugrottunk pár sörre, sőt, egy főzdetúrába is sikerült becsatlakozni.

Gravity Brewing : Főzdetúra
Gravity Brewing : Főzdetúra

Egy nagyjából 210 négyzetméteres, volt óvóhelyen került kialakításra a sörfőzde és a taproom. A főzde részen nagyon ki lett centizve minden, így a főzőház és a vízkezelő berendezés mellett még 2db 300as, 6db 600as, és 2db 1200as erjesztőtartály is elfért, amivel nagyjából havi 7000 liter sört tudnak elkészíteni. Az alapanyagok a beérkezés után nem látnak természetes fényt, és a profi hozzáállást mutatja, hogy a végtermékek tárolására egy hűtőház is kialakításra került. A söröket egyelőre kizárólag a taproom-ban tudjátok megkóstolni, de később elvileg lesz 1-2 partner, ahol szintén találkozhattok velük.

A taproom nagyon jól néz ki, hangulatos, de érthető módon ide is igyekeztek a lehető legtöbb asztalt elhelyezni, így teltház esetén (márpedig csütörtökön az volt), elég zsúfolt tud lenni a hely. Terasz sajnos nincsen (a helyválasztás és az építkezés nagyjából két éve kezdődött, amikor még senki sem sejtette, hogy a teraszok mennyire fel fognak értékelődni…), így védettségi igazolvány nélkül semmiképp se induljatok útnak!

A taproom-ban 8 saját és 4 vendég sör volt csapon, az előbbiekből a legtöbb még csak prototípus. A Prototype: India Pale Lager nem nyűgözött le, de a Parallax – West Coast IPA nagyon korrekt volt. A vörös rozsos alejük, a Red Shift – Red Rye nagyon-nagyon bejött, a Prototype: Imperial Coffee Stout-juk pedig egyenes zseniális volt! Bátran tudom őket ajánlani! A többire már nem volt kapacitásunk (az utóbbi például amúgy is 10.2%-os volt), így biztosan visszatérünk még bepótolni az elmaradást!

Update 2022

Nem csak dobálóztunk a szavakkal, valóban visszatértünk. Többször is. Az elmúlt egy évben rengeteg új prototípus sört főztek le, amelyek közül pár be is került az alapszortimentbe. Már elviteles lehetőség is rendelkezésre áll, a csapon lévő söröket ugyanis fancy, 0,44-es dobozokba tudják tölteni. A lelőhelyek száma is nőtt, Gravity söröket már a szomszéd utcában lévő Csapszék-ben, a belvárosi Ruin Brew Budapest sörházban és Kandalló Pub-ban, illetve a budai Macskakő Sörtársaság-ban is csapolnak. Az említett sörházzal egyébként már több kollabjuk is született, a Peppermint Chocolate Stout például az egyik kedvencem söröm volt, amit a taproomban ittam. Boldog születésnapot Gravity!

Gravity brewing × Ruin Brew Budapest : Peppermint Chocolate Stout
Gravity brewing × Ruin Brew Budapest : Peppermint Chocolate Stout

Június 16, 16:00-23:00: New Release: Prototype: Imperial Salted Chocolate Stout, Gravity Brewing