Remix Craft : Dark Summer

Sötét gose? – Megérkezett a Remix Craft második söre

Befutott a szerkesztőségbe a Remix Craft gerilla főzde legújabb, eddigi második söre, a Dark Summer. Köszönjük szépen!


A Remix Craft tavaly novemberben debütált az első sörével. Később mi is bemutattuk a főzdét, amihez az egyik tulaj, Tamás adott egy kis segítséget. Az új sörnek ismét ő mondta el a történetét, és fűzött hozzá pár gondolatot.

Eredetileg tavasz elején terveztek kijönni egy második sörrel, de a dolog úgy alakult, hogy végül egy áprilisi főzés jött szóba. Ennek megfelelően a srácok már egy nyári, savanyú receptben gondolkoztak, és végül a gose vonal mellett döntöttek. Ezután jött a nagy ötlet (amit egyébként nem volt egyszerű az egész csapaton végig vinni), hogy ha már a stout világos volt (Big Dreams), akkor a gose miért ne lehetne sötét.

Szerettük volna, hogy a sötét színhez használt pörkölt maláta karakterei ne dominálják túl a sört, illetve egy friss és savanykás gyümölcsöt kerestünk mellé párnak, ez lett a piros ribizli. Ízvilágot tekintve a gyümölcsöt óvatosan a háttérbe szántuk, kísérje a festő maláta és a gose ízjegyeket (tengeri só, koriander), illetve minimális színnel is hozzájárulva a megjelenéshez. Nem egy megszokott sör, de nem is ez volt a cél.

A főzés ismét a Fehér Nyúl üzemében történt. A hivatalos premier június 18-án volt a Legfelsőbb Beeróság-on. Csapolt formában egyelőre itt és a Craft Head Brewpub & Bistro-ban érhető el a sör. A dobozos verzió viszont már korábban bekerült pár sörszaküzlet hűtőjébe, a Dark Summer a One Beer-ben vagy a Beerselection-ben jó eséllyel beszerezhető. Ha már doboz, akkor a dizájnra is térjünk vissza, ismét Tamás gondolataival.

A grafikát tekintve visszük tovább ugyanazt a stílust, most egy mosómedvére esett a választás, ami egy kicsit ezt a szinte már indokolatlanul lazáskodó, hipszteres stílust képviseli, de szerintem elég ránézni a fejére és úgy elolvasni a címkére került szöveget. Egy biztos, semmiképp nem kell komolyan venni, szerettünk volna a grafikához tartozó hangulatot teremteni a szövegezéssel és kicsit túlzásba is esni. A név meg talán magáért beszél, ezt nem is ragoznánk túl. Egy nyári Gose, ami fekete.

Remix Craft : Dark Summer
Remix Craft : Dark Summer

Lehet, hogy csak a sötét kinézet miatt, de az első illatoknál úgy éreztem, a pörkölt maláta került a hangsúlyba. Kis szünet után aztán felülemelkedtek a gose-s jegyek. Belekortyolva viszont már tényleg (jó értelemben!) becsapva éreztem magam, hiszen a stoutos kinézet ellenére egyértelműen egy savanyú, gose sörrel volt dolgom. Szóval, a fő csavar szerintem jól lett kivitelezve. Nálam mindenképpen pozitív, hogy nem egy szájösszehúzós savanyúság fogadott. Egy csipetnyivel több só viszont szerintem még jöhetett volna. Bár a laktózos/milkshake érzés nem jön át, nekem ez nem is hiányzik belőle. Összességében ez egy kellemes, laza, ivós nyári sör. Ami fekete.

A söröket a Remix Craft biztosította számunkra.