Max két sör Magazin

Hírösszefoglaló 22/20 – Beindult a fesztiválszezon

A héten került megrendezésre a Corvin Sörfesztivál és a Nyitott Főzdék Napja is. Nem csoda, hogy egy rakás sörpremier volt! A fesztiválszezon pedig egy hónapon belül két másik nagyszabású sörünneppel folytatódik.


Sörmegjelenések

Tokajban dupla sörpremier volt a hétvégén. A BAZ Beer egy gosével jelentkezett (Just a Gose), a Hoptimista pedig egy hazy ipát mutatott be (Hazy IPA Nimbusz 01).

Elkészítette második sörét a Corrupt Chef. gerilla sörfőző formáció. A Service Break egy milk porter szilvával.

Reketye Brewing Co. × Hajnali Sörfőzők : Natürlich Aus Bamberg
Reketye Brewing Co. × Hajnali Sörfőzők : Natürlich Aus Bamberg

A Hajnali Sörfőzők és a Reketye Brewing Co. kollaborált. A Natürlich Aus Bamberg egy rauchbier, melynek neve természetesen a bajorországi Bamberg városára utal, amely a füstös söreiről nevezetes.

A HopTop Brewery két új sört is készül kihozni. A Tropical Swinger Club Milkshake egy milkshake ipa, az Apocalypse Coffee pedig egy imperial stout kolumbiai kávéval.

HORIZONT Brewing : Selfish Games Hungarian Oak Aged Weizenbock
HORIZONT Brewing : Selfish Games Hungarian Oak Aged Weizenbock

Klasszikus stílussal kísérletezett a HORIZONT Brewing. A bükkfán füstölt búzamalátát is tartalmazó Selfish Games Hungarian Oak Aged Weizenbock búzabak egy tölgyfa-chipses érlelésen is átesett.

A hübris new england ipával jelentkezett. Természetesen a sör neve követi a szokásos hübrises nyelvezetet: Neüpa.

A LöWOLF Craft Beer Co. egy-komlós sört főzött. A Citra Coast new england ipa Citra komló felhasználásval készült, és még egy kis citromhéjat és a citromfüvet is kapott, hogy tovább növeljék a citrusos íz- és illatérzetet.

Megérkezett a Mad Scientitst Smoothie Style Berliner Weisse sorozatának legújabb darabja. A Jungle VIP mangóval, banánnal és vaníliával készült.

Desszert sört készített a Szent András Sörfőzde. A legújabb kísérleti sörük, a Tesztandrás Kappa.04 egy pastry ale almával, vaníliával és fahéjjal.

Az UGAR Brewery kísérleti sörös sorozata is folytatódott. A Trailer #005 – Quintesszencia egy new england ipa.

A Yeast Side is új sörrel jelentkezett. A Side of World – Africa (Zaouli style) new england ipa az afrikai Southern Passion és African Queen komlókkal készült. A zaouli egyébként az elefántcsontparti guru népének hagyományos tánca.

Megérkezett a héten megrendezésre kerülő Kraft Sörfesztivál hivatalos söre. A Kraft 2022 egy duplán hidegkomlózott west coast ipa, amit a HORIZONT Brewing főzött le.


Egyebek

A héten előszedtük – kedvcsinálónak a Nyitott Főzdék Napjára – egy korábbi bejegyzésünket a Fehér Nyúl ízhiba workshop-járól, beharangoztuk a Főzdefeszt visszatérését, és az Antl sörműhely legújabb new england ipáját is megkóstoltuk.


Programajánló

Május 18-22: VII. Corvin Szezonnyitó Sörfesztivál, Corvin Sétány, Budapest
Május 26-29: Kraft Sörfesztivál, Dürer Kert, Budapest

Június 9-12: Hara’Punk – 10. szülinapi Mini Sörfeszt, Manézs Bisztró, Budaörs
Június 10-11: Fehér Nyúl – Nyárindító hétvége, Fehér Nyúl Taproom, Budapest
Június 17-19: Főzdefeszt, Városliget Napozótér, Budapest