Szépen sorban jelennek meg az újabb sörök. A békésszentandrásiaknál folyatódik a kísérletezős sorozat, a MONYO-nál pedig már gluténmentes sör és kraft üdítő is készül.
Sörmegjelenések
Két Mad Scientist sör is érkezett a héten. Először is, bővült a „Trifle sorozat”, melynek legújabb darabja, a Redcurrant Salmiakki Trifle egy ribizlis, ánizsos, édesgyökeres pastry sour. És ahogy azt a múlt héten már megsejtettük, jön egy meggyes imperial stout, a Spiritlord. (És a következő hétre is van már tippünk…).
A MONYO Brewing Co. két korábbi ígéretét is teljesítette a héten. Egyrészt megérkezett a Grumpy Octopus (Glutenfree), amely a korábbi west coast ipájuk gluténmentes változata, másrészt bedobozolták a főzde első glutén-, laktóz- és alkoholmentes kraft üdítőitalát is. A Maracuja Lemonade mellé a későbbiekben egy eper-lime és egy körte-gyömbér ízesítésű üdítő is érkezni fog.
Egy újabb ‘gumicukorkás’ Mead Scientist tétel érkezett. A zöld almás, a meggyes, és a kólás sörök után itt egy őszibarackos braggot, a Peach O.
Folytatódik a Szent András Sörfőzde kísérletezős sorozata. A TesztAndrás Beta.06 egy kétszer hidegkomlózott, west coast stílusú dupla ipa.
Duplán hordóérlelt sörrel jelentkezett a FIRST Craft Beer. A Viriato imperial porter egyik fele cognac, másik fele brandy hordóban érlelődött egy évet, majd az összekeverés után még málnapürét és kakaóbabot is adtak hozzá.
Egyebek
A héten beszámoltunk a Hatvany Sörfőzdés látogatásunkról.
Közelgő események
Február 18-19: VI. Indoor Sörfesztivál.
Február 19: Farsangi Mulatság a FIRST Taproomban