Max két sör Magazin

Hírösszefoglaló 22/02 – Így indult az új év a főzdéknél

Új év, új tervek. Jó pár főzde új sörrel indította a ’22-es évet, mások pedig további terveket osztottak meg a nagyérdeművel. Ezeket igyekeztünk most összegyűjteni.


Sörmegjelenések

A FIRST Craft Beer lefőzte az eddigi legerősebb sörét, és bejelentette a Black Barrel Projekt következő darabját is. A Big Boy egy 13.5%-os imperial stout, a Wangshu pedig egy Calvados hordóban érlelt balti porter.

Új Mead Scientist tétel jött ki. A Blackcurrant PBJ Time egy Bourbon hordóban érlelt, fekete ribizlis, pörkölt földimogyorós mézsör.

Új sörrel köszöntötte az évet a SIMA brewing is. A Stay Hibrated! egy hibiszkusz virággal ízesített, hidegkomlózott saison.

Megérkezett a TIMCO Brewing ötödik söre. A neve alapján úgy sejtem, a HOPLO TDH DIPA a korábbi ipájuk erősebb, triplán hidegkomlózott változata.

Saját márkás sörrel készül a Crafty Bar. A bécsi ászokot, melyet a KROIS Brewery készít számukra, várhatóan január közepétől csapolják majd a bárban.

Az MA Artisan Ales vadélesztős sörének újabb változata érkezik majd idén. A Tisza alapsör feltehetően egy málna ágyas érlelésen fog ezúttal keresztül menni.

Kijött a Cecei Sörüzem második söre is. A Gyömbéres búza valószínűleg egy witbier, ugyanis a gyömbér mellett koriandert is tartalmaz.

Rengeteg hírrel jelentkezett a MONYO Brewing Co.. Természetesen új sörök is érkeznek, egyrészt a zürichi BIERlab-bal kollaborálva piacra dobnak egy imperial gosét, másrészt a west coast ipájukat (Grumpy Octopus) gluténmentessé alakítják. A jövőben pedig nem csak sört, de alkoholmentes kraft üdítőt is készíteni fognak. Egyesek számára ugyanakkor szomorú lehet, de januártól elkezdik kivezetni három alapsörüket, a Schatzi-t, a Fat Cat-t, és az American Beauty-t is.

A Reketye Brewing Co. új söre is feltűnt már láthatáron. Hamarosan dobozba kerül a Bright Future, ami egy Simco lupulint és Talus komlót tartalmazó dupla neipa.

Már a 21. darabnál jár a Brew Your Mind kísérletezős sorozata. A Human Experiment TWENTYONE dupla ipába az általuk korábban még nem használt Lotus komló került.


Egyebek

Az InVitro Brewing saját sörözőt nyitott. Az Izabella utcai InVitro BeerBar nyolc sörcsappal és széles dobozos/üveges sörválasztékkal várja a vendégeket, de prémium töményitalokból és hazai termelői borokból sem lesz hiány.


Közelgő események

Február 18-19: VI. Indoor Sörfesztivál.