Pink Boots Blend 2023 2024; Fehér Nyúl Pink Deal; HORIZONT Brewing Sour Series Puckery Potion

Idén két hazai sörfőzde főzött sört a Pink Boots komlóblendből

Rózsaszín csizmák. A Pink Boots Society és a Yakima Chief Hops hetedik alkalommal hirdette meg közös kezdeményezését. Idén két hazai sörfőzde főzött sört a Pink Boots komlóblendből.


Ahogy arról évről-évre beszámolunk, a minnesotai Pink Boots Society szövetség célkitűzése tömören az, hogy segítse, inspirálja, és ösztönözze a sörfőzésben dolgozó hölgyeket. Nyolc évvel ezelőtt, a Yakima Chief Hop komlótermelő hálózattal közösen indítottak el egy figyelemfelhívó kezdeményezést. Ez arról szól, hogy összeállítanak egy komlóblendet (Pink Boots Blend), majd ebből, a kezdeményezéshez csatlakozó sörfőzdék a nemzetközi nőnapon lefőznek egy tetszőleges sört. Az idei (azaz pont, hogy a tavalyi) komlóblend Ahtanum, El Dorado, HBC 638, Idaho 7 komlók keveréke, amely elvileg citrusos, illetve bogyós-, csonthéjas-, és trópusi- gyümölcsös aromákat produkál.

A Mad Scientist bajos csajai (Mean Girls) most nem érkeztek meg, de a Fehér Nyúl és a HORIZONT Brewing ismét főztek 1-1 sört a komlóblendből.

Fehér Nyúl – Pink Deal

Ha jól számoljuk, ez már a negyedik rózsaszín csizmás Fehér Nyúl sör. A főzdénél az utóbbi hónapokban jó pár cold ipa-t készült, és a Pink Deal is ebbe a kategóriába tartozik. Nagyon tiszta megjelenés, ropogós malátásság, visszafogott komlóssággal.

Fehér Nyúl: Pink Deal
Fehér Nyúl: Pink Deal

HORIZONT Brewing – Puckery Potion

A HORIZONT Brewing tavaly csatlakozott először a kezdeményezéshez, és azt a csillámos sört szerintem sokáig fogjuk még emlegetni. Az idei darab, a Sour Series – Puckery Potion egy sour ipa, ami a Pink Boots blend mellett még egy kis Motueka-t is kapott. Egyébként ez a főzde első savanyú söre, amely nem kettle sour technológiával (Lactobacillus-os tartálysavanyítás), hanem Philly Sour élesztővel készült. Trópusi gyümölcsös aromák, visszafogott fanyarság, közepes test.

HORIZONT Brewing: Sour Series - Puckery Potion
HORIZONT Brewing: Sour Series – Puckery Potion