Fehér Nyúl - Drink the Christmas Tree 2023

A Fehér Nyúl idén is elhozta a folyékony karácsonyfát

Közeleg a karácsony, a Fehér Nyúl pedig már ötödször főzte bele a karácsonyfáját egy sörbe. Ez a Drink the Christmas Tree sorozat.


Drink the Christmas Tree sorozat

A Fehér Nyúl 2019-ben főzte le az első Drink the Christmas Tree sörét. Akkor egy amerikai pale ale-hez használtak fel tetemes mennyiségű ezüstfenyő ágat.

A Nyulak 2020-ban egy red ipa variánst készítettek, ahol a gyantásabb Chinook komlóval még jobban kiemelték a fenyős karaktereket (Drink the Christmas Tree 2020). Ráadásul, a sör egy részét azután még fél évre whiskeyhordóba tették (Pinessy).

A 2021-es karácsonyi tétel nevében ugyan kilóg a sorból, de ez a Chinook és Simcoe komlós west coast ipa ugyanúgy megkapta a maga tűleveleit (Pine & Glory).

2022-ben szintén egy west coast ipa formájában érkezett a folyékony karácsonyfa, Citra, Chinook és Simcoe komlókkal, narancshéjjal, fenyőágakkal, és fenyőesszenciával (Drink the Christmas Tree 2022).

Az idei west coast ipa alapja a paraméterek alapján a tavalyi receptet követi. Narancshéj most nincs, viszont az ezüstfenyő mellett közönséges lucfenyő is felhasználásra került (Drink the Christmas Tree 2023).

Gyorsteszt

A Drink the Christmas Tree 2023 abszolút hozza, amit ígér. Már az első illatoknál elfog a fenyőfa-cipelős érzés, de ebben a formában a tűlevelek nem szurkálnak össze bennünket. Intenzíven jönnek a fenyős jegyek: a tűlevelek, egy kis gyanta, illetve pici citrus is érkezik. A tűleveles fűszeresség remekül, finoman ráül a korty végére, érdekessé, izgalmassá téve a sört. Ezzel együtt ugyanakkor kicsit nehézzé is teszi, de hát nem sietünk vele sehova: szép lassan kortyolgatjuk.

Fehér Nyúl - Drink the Christmas Tree 2023
Fehér Nyúl – Drink the Christmas Tree 2023