Original Stormtrooper Beer - Galactic Pale Ale II

Stormtrooper – Honnan jönnek a birodalmi rohamosztagos sörök?

A Stormtrooper sörök koncepciója egyszerű: alapsörök, a Star Wars-ból ismert birodalmi rohamosztagosokra tematizálva. Az alapszortimentből most mi is megkóstoltunk egyet, és pár mondatban elmeséljük, mit érdemes tudni a termékcsaládról.


Bár egyáltalán nem vagyok Star Wars fan (olyanokat azért tudok például, hogy ‘fénykard’, és nem ‘lézerkard’!), a birodalmi rohamosztagos sörökön mindig megakad a szemem. Egyszerűen jól néznek ki. Amikor a Beerselection-ben találkoztam velük szemtől-szembe, nyilván átraktam egyet a hűtőből a kosaramba. Ennyit arról, hogy címkével nem lehel sört eladni. Mondjuk, ezen pont nincs címke…

Azt gondolhatnánk, az Original Stormtrooper Beer sörök amerikai szülemények, valójában azonban Angliában készülnek (korábban a St. Peter’s Brewery Co., jelenleg a Vocation Brewery és a Round Corner Brewing üzemeiben). Sőt, a webshopjukon található információk alapján, a licence jogok miatt épp az Egyesült Államokba nem szállíthatnak belőle. Az első két sörük – a Galactic Pale Ale és a Lightspeed Lager – 2019-ben, az aktuális Star Wars filmmel együtt érkezett. Az alapszortimentben ezeken kívül található még session ipa, new england ipa, és például stout is. Gyakran szezonális sörökkel is jelentkeznek.

Gyorsteszt – Galactic Pale Ale

Ahogy említettem, a Galactic Pale Ale II esetében most szó sincs címkéről, a sör remekül kinéző nyomtatott dobozban érkezett. Kitöltve, egy világos megjelenésű, közepesen ködös sört kapunk. Az illatában intenzíven jönnek a gyümölcsös aromák (ananász, barack, narancs, …), akár egy ipáról is beszélhetnénk, belekortyolva azonban egy másik oldal, a ropogós, kekszes malátás alap mutatkozik meg. Elsőre meglepő ez a kontraszt, és hogy a belengetett ipás irány helyett másfelé kanyarodunk el, de ezen hamar túllépünk és pár pillanattal később már le is csúszott a sör. Nem is érdemes tovább ragozni: egyszerű, könnyed, korrekt ivósör.

Original Stormtrooper Beer - Galactic Pale Ale II
Original Stormtrooper Beer – Galactic Pale Ale II