FIRST Craft Beer × Kabinet Brewery : Marshmallow Arts

Pillecukros kollab sört főzött a FIRST Craft Beer

Befutott a szerkesztőségbe a FIRST Craft Beer és a szerb Kabinet Brewery mikro-sörfőzde kollab söre, a Marshmallow Arts pillecukros imperial pastry stout. Köszönjük szépen! Jöjjön pár szó róla!


Ennek a sörnek van előélete! A tavalyi Kraft Sörfesztiválon volt szerencsém megkóstolni a FIRST Craft Beer – akkor viszonylag új – sörét, a The Marshmallow Fellow-t. Ez egy rendkívül sűrű, szirupos állagú imperial stout volt, amelyből intenzíven áradt a pillecukor illata. Remek élmény volt! (Ha jól emlékszem, a főzde Év Söre szavazásán is erre a sörre szavaztam, bár nem nyerte meg a kategóriáját. (Fun fact: az ipa kategóriát továbbra is a Flower Power-ek uralják)). És most érkezett a folytatás! A szerb Kabinet Brewery-vel közösen gondolták tovább a pillecukros sörüket, amelyet rengeteg áfonyával spékeltek meg. Ez a Marshmallow Arts.

FIRST Craft Beer × Kabinet Brewery : Marshmallow Arts
FIRST Craft Beer × Kabinet Brewery : Marshmallow Arts

Gyorsteszt. Kitöltve szép, éjsötét sör fogad bennünket feketés, majd inkább sötétlilás habbal, ami viszonylag gyorsan elapad. Az illatolásnál picit csalódok, mert emlékeimben egy sokkal pillecukrosabb élmény él. Sőt, igazából a pillecukor teljesen eltűnik, és csak az áfonya fanyarkás illata érkezik a stout pörköltes jegyei mellett. A kortyok lágyak. A 10,2 százalék alkohol szépen (vagy épp sunyin) elbújik. Az áfonya fanyarságát jól egyensúlyozzák az édeskés ízek (talán mégis dolgozik a pillecukor?), ami mellett kávés-csokis jegyek érkeznek. Összességében van egy óriási hiányérzet a pillecukor eltűnése miatt, viszont, ha egyszerűen áfonyás stout-ként pozicionáljuk a sört, akkor teljesen rendben vagyunk.

Támogatott tartalom: a sört a FIRST Craft Beer biztosította számunkra.