Rodinný pivovar Zichovec × Brew Your Mind : Winter Affair Gossip: Brew Your Mind

A Brew Your Mind-dal is kollaborált a cseh Zichovec sörfőzde

Bő egy hónapja debütált a cseh Rodinný pivovar Zichovec hat tételes kollab szettje, a Winter Affair Gossip, köztük a Brew Your Mind sörfőzdével közösen készített dupla neipával. Rá is kóstolunk!


A new england ipa front kifejezetten erősnek számító Zichovec-t talán egyetlen kraft sör rajongónak sem kell bemutatni. Elég ha csak a Nectar of Happiness 17-t vagy a Juicy Lucy 15-t említem, ugye? A cseh főzde most a Winter Affair Gossip széria keretében (a „Winter Affair” a főzde sörfesztiválja volt januárban) hat külföldi sörfőzdével készített 1-1 sört. A svéd Omnipollo-val egy cseh pilsnert, az angol Northern Monk-kal egy hidegkomlózott kölsch-öt, a francia Les Intenables-szel egy grisette-t, a német Sudden Death Brewing Co.-val egy guavás-epres-kalamondinos savanyú sört, a holland White Dog Brewery-vel egy witbier-t, a magyar Brew Your Mind-dal pedig egy dupla hazy ipát hoztak össze.

Gyorsteszt. Egy 9%-os dupla neipa fél literes kiszerelésben? Kihívás elfogadva! Gyönyörű ködös megjelenés, de ezt már mindkét főzdétől megszokhattuk. Az illat is szokás szerint egy gyümölcsös komlóbomba. Az őszibarackot emelném ki, ugyanis a kortyok végére nekem mindig az lett a leghangsúlyosabb. Juicy, és a 9% ellenére egyébként egy könnyű, csúszós sör. Nem is érdemes szaporítani a szót: két kiváló főzde egy kiváló közös sört hozott össze!

A Brew Your Mind egyébként idehaza is kollaborált. A Hedon-nal közös 4 DA H’IPA hazy ipájukat is igyekszünk mihamarabb megkóstolni!