MONYO Brewing Co. : MOJO WORKIN'24: Double Dry-Hopped Double NEIPA with Nectaron & Barbe Rouge

MOJO WORKIN’24 – Új sorozatot indított a MONYO

„Got my mojo working”, szól az 50-es évek közepén írt blues szám, ahol a „mojo” kifejezés a sármra, vonzerőre utal. Most a MONYO Brewing Co. is megmutatja sármját, ugyanis MOJO WORKIN’24 néven, új sörsorozatot indított.


A MOJO WORKIN’24 széria kapcsán a főzde kompromisszum nélküli kraft söröket ígér, a legújabb trendeknek megfelelően, és mindig az adott évszakra reflektálva. A sorozat egy teljesen egyedi, letisztult arculatot kapott, egy kis arannyal is megspékelve. Azt már most kijelenthetjük, hogy a dizájn remekül sikerült!

A sörök nevei önmagukért beszélnek. A széria első tagját, a MOJO WORKIN’24: Double Dry-Hopped Double NEIPA with Nectaron & Barbe Rouge-t mindjárt kóstoljuk, de egyébként a második darab, a MOJO WORKIN’24: Curry x Apricot x Lime Gose is debütált már. A közösségi oldalra kitett egyik kép alapján a következőkben a Mango x Maple Syrup Imperial Pastry Sour Ale, a Triple Fruited Maracuja Sour Ale, és a Blackcurrant x Sour Cherry (Sour Ale?) érkeznek majd.

MONYO Brewing Co. : MOJO WORKIN'24: Double Dry-Hopped Double NEIPA with Nectaron & Barbe Rouge
MOJO WORKIN’24 Double Dry-Hopped Double NEIPA
with Nectaron & Barbe Rouge

Gyorsteszt

A Double Dry-Hopped Double NEIPA with Nectaron & Barbe Rouge nagyon ígéretesnek tűnik. Mindkét komlót nagyon szeretjük, a Nectaron-tól trópusi gyümölcsöt, a Barbe Rogue-tól pedig epret várunk. Csodaszép hazy megjelenés! Illatában azonnal jönnek a gyümölcsök (grépfrút, maracuja, barack, …), bár az epret nem licitálnánk be. Nagyon selymes, telt kortyok. Minimális édesség mellett markáns keserűség érkezik a végén (pici hopburn is jön az első pár korty után). Ez a sör kiválóan sikerült! (Nekem egyébként az Andromédás sorozatot idézi fel).