Kraft Sörfesztivál 2023

Kraft Sörfesztivál (2023) – Csütörtökön indul a négynapos sörfesztivál

Szeptember 7 és 10 között kerül megrendezésre a hetedik Kraft Sörfesztivál, amelynek immár harmadik alkalommal a Dürer Kert ad otthont.


Belépő, fesztiválpohár, nyitva tartás

A rendezvényre a belépés ingyenes. Az eseményen kizárólag Kraft Sörfesztiválos (idei vagy korábbi), illetve korábbi BPBW-s pohárba csapolnak majd sört. Az idei pohár (vagány, félliteres, decis jelöléssel) egyébként 2000 Ft-ba kerül, de bizonyos token-konstrukcióban akár ingyen is hozzájuthattok. Merthogy ismét tokenes rendszer működik majd, azaz a sörökért kizárólag zsetonokkal lehet majd fizetni (szintén szabad hozni, ami korábbról megmaradt). Egy token 400 Ft-ba kerül majd (aminek személy szerint nem örülök, hiszen így a forintra konvertált söráraknál csak a 400 többszöröseivel tudnak dolgozni a főzdék).

Kraft Sörfesztivál 2021
Ilyen volt a pohár 2021-ben.

Nyitva tartás: Csütörtök: 16:00 – 1:00; Péntek: 15:00 – 2:00; Szombat: 12:00 – 2:00; Vasárnap: 12:00 – 0:00.


Kiállítók

Külföldi sörfőzdék: 3bir🇷🇸 – Bereta Brewing Co.🇷🇴 – Čierny Kameň🇸🇰 – Docker Brewery🇷🇸 – Maltgarden🇵🇱 – Rodinný pivovar Zichovec🇨🇿

🇭🇺 Hazai sörfőzdék: B*BOP FERMENTORY – Balkezes – Dealbreaker – Etyeki Sörmanufaktúra – Fehér Nyúl – FIRST Craft Beer – HopTop Brewery – HORIZONT Brewery – hübris – Mad Scientist – MONYO Brewing Co. – Reketye Brewing Co. – SIMA brewing – Tacet Brewery – TIMCO Brewing – UGAR Brewery – Uradalmi Brewery – Vaskakas Sörfőzde – Yeast Side

És még: Beerside – BPBW – Csakajósör

Kraft Sörfesztivál 2022
Ilyen volt a pohár 2022-ben.

Fesztiválsör

A fesztivál hivatalos söre, a Kraft 2023, egy california common stílusú sör Hersbrucker és Hallertau Blanc komlókkal.

Mi az a California Common? A kaliforniai közönséges sör egy hibrid sör, úgynevezett gőzsör, mivel alsó erjesztésű élesztővel készül, de a szokásosnál magasabb hőmérsékleten erjesztik. A BJCP szerint: „Pirítós és karamellszerű, meglehetősen kesernyés, standard erősségű sör, érdekes gyümölcsösséggel és rusztikus, fás komlós karakterrel. Sima, de emellett jól szénsavas”.

Hivatkozások: elsosor.hu

Sörpremierek (folyamatos update!)

Bár a múlt heti Belvárosi Sörfesztiválon dobozban már feltűntek, az Etyeki Sörmanufaktúra Just For Fun sorozatának négy legújabb tétele ott lesz csapon a Krafton: Gyömbér – Cayenne Brown Ale, Hazy White IPA, Game of Yeasts #Szaké, Project Acid #1 Smoky Pineapple. Ezek mellett a Bottle Aged English Barleywine angol árpabort is itt kóstolhatjátok először.

A B*BOP FERMENTORY két újdonsága, a TITO új-zélandi pilsner és a GOMBA SLAP nu sour is esélyes a Krafton debütál. Ugyanott keressétek a Reketye Brewing Co. legújabb sörét, a Talus komlós west coast ipát, a Talus Territory-t is.

A HORIZONT Brewing újabb csillámos kísérlete, az Unicorn Magic – Sparkle Edition biztosan a fesztiválon debütál majd. Sőt, a Double Hazy Queen új verziójával is találkozhattok majd.

A fesztiválon kóstolható először a Mad Scientist epres milkshake pale ale-je, a Strawberry Bay is.

A HopTop Brewery a Puffin Muffin kivis, epres, rebarbarás berliner weisse-t hozza ki újdonságként.

Koncertek

Csütörtök: Teddy HarpoDennie Wander
Péntek: Delta BastardsPerrinBeat Dis
Szombat: Alone in the MoonCsillagrablókSeeNShapat Terror
Vasárnap: Cserniczky Boti & Friends jamBarakonyi/Boros/Papp jam sessionCrescendo SelectaHegedűs Józsi

Részletes és hivatalos információkat a rendezvény weboldalán, illetve a Facebook eseménynél találhattok:
bpbw.hu
Kraft Sörfesztivál a Dürer kertben SZEPT 7-10