Fraktaal Brewing × HopTails Brewery : Common Ground

Kollab sörrel debütált a Fraktaal Brewing

Megérkezett a Fraktaal Brewing gerilla formáció első söre, amelyet a HopTails Brewery-vel közösen készítettek el. Jó szokásunkhoz híven utánajártunk, kik állnak a formáció mögött.


A kezdetek – Torpedo Brewing

A Fraktaal Brewing gerilla főzde a Torpedo Brewing házi sörfőző formációból nőtte ki magát. A Torpedo-t hárman indították el. Zsolti és Gyuszi már régóta szeretett volna belevágni a házi sörfőzésbe, Levi pedig tervezőgrafikusként szívesen tervezett volna nekik címkéket, ám őt is egyből bevonzotta a sörfőzés.

Az Elsősör által szervezett két versenyen is elindultak. Bár ezeken nem szerepeltek jól (főleg a kapkodva nevezés miatt), sokat tanultak a visszajelzésekből. Az Extrém Sörfőző Verseny első kiírására mindhárman beküldték 1-1 saját black ipa variánsukat, visszajelzést azonban nem kaptak. A második kiíráson viszont a wasabi-lime-os goséjuk a legjobb tíz közé jutott, majd az 5. helyen végzett.

Úton a Fraktaal felé

Az Extrém Sörfőző Verseny nem csupán a jó helyezés miatt volt jelentős. Ezáltal ismerkedtek meg ugyanis a HopTails Brewery csapatával. Levi szúrta ki Jávorka Géza nevét a döntős listán, akinek a feleségét még középiskolából ismerte. Így vette fel Levi a kapcsolatot Gézával, majd párszor találkoztak is. Természetesen a közös főzés is szóba került, de az csak a sokadik alkalommal lett világos, hogy Géza mindvégig a piacra tervezte a közös sört.

A piacra lépésről már korábban is sokat beszélgettek, ez pedig egy egészen konkrét lehetőség volt rá, hogy meg is tegyék, így éltek a lehetőséggel. Sajnos Zsolti ide már nem tudott velük tartani. A Torpedo Brewing nevet meghagyták a házi sörfőző projektnek, a gerilla főzdéhez pedig újat kerestek. Egy utazás során merült fel és tetszett meg nekik a fraktál név, amit a két ‘a’ betűvel tettek fraktálosabbá.

Az első sör – Common Ground

Ez első sörüket tehát a HopTails-szel közösen, májusban főzték le a Reketye Brewing Co. főzdéjében.

Fraktaal Brewing × HopTails Brewery : Common Ground
Fraktaal Brewing × HopTails Brewery : Common Ground

A Common Ground egy feketeribizlis, gyömbéres, tonkababos gose. Már a megjelenés mellett sem lehet szótlanul elmenni: mélyvörös sör, rózsaszín habpaplan. Biztosan rengeteg gyümölcs került bele. Illatában először a ribizli fanyarsága jön, de azonnal érkezik mellé a tonka, ami már önmagában is izgalmas lenne, de együtt valami brutál kombót alkotnak. Telt, mégis könnyű kortyok. Közepes fanyarsággal érkezik a ribizli, az ajkamon még a sót is érzem vékonyan, majd a tonka veszi át a főszerepet (a gyömbért én teljesen elvesztettem). Teljes a harmónia, nagyon egyben van a sör. Szerintem erre még az év végén is emlékezni fogunk!

A jövőbeni tervek

A legfontosabb számukra jelenleg az, hogy minél többen megismerjék őket. Szeretnék minél több különleges ötletünket megvalósítani és a minőséggel kitűnni a piacon. Szeretnének folyamatosan új sörökkel megjelenni, akár havi rendszerességgel.

A hosszú távú cél egy saját hely nyitása, ahol több ötletüket is szeretnék megvalósítani, mint például sörkóstolók szervezése nagyobb közönségnek.