MONYO Brewing Co. : Gelato Giuseppe

MONYO Brewing Co. – Visszatért a Summer Series!

Idén három sörrel tér vissza a MONYO Brewing Co. nyári sörsorozata, a Summer Series. A sorozat első tagja már meg is érkezett, rögtön meg is kóstoljuk.


Summer Series gyorstalpaló

A MONYO Brewing Co. Summer Series névre keresztelt szezonális sorozata 2020-ban indult el. Akkor a málnás Raspberry Ralph búzasör, az epres-limeos Strawberry Steve gose, és a mangós-kalamansis Mango Margaret berliner weisse hármas érkezett.

A sorozatot 2021-ben a meggyes-ribizlis Berry Bradley berliner weisse, a banános-epres-papajás Banana Bella sour ale, és az epres-guavás Guava Grace gose alkotta.

A tavalyi szünet után idén visszatért a sorozat, melyben ismét három sörre számíthatunk. A kókuszos-limeos Gelato Giuseppe pastry sour ale már debütált, és rögtön kóstoljuk. Az epres-jalapeños Strawberry Sergio gose még ebben a hónapban érkezik, augusztusban pedig az uborkás-borókás Cucumber Colette sour ale zárja majd a nyári sörsort.

Gyorsteszt

A Gelato Giuseppe elsőre kicsit kilóg a sorból. Nyári sorozathoz hűen a korábbi sörök egyike sem ment alkoholban 4.1% fölé, az olasz fagyi ihlette pastry sour viszont jóval efölött van a maga 6.7%-val. A pohárba kitöltve egy közepesen ködös, világos sör érkezik, a hab gyorsan elillan. Illatában azonnal érkezik a kókusz és egy kis fanyarság, de a lime-ot nehéz beazonosítani. Ízében is a kókusz dominál, és a közepes test ellenére is jön a ‘kókuszba harapás’ érzés. Bár nem feltétlen fagylaltba, hiszen azért mégsem hűtő-hidegen fogyasztjuk a sört. A kókusz végig velünk marad, a fanyarság viszont nem ad mellé egy plusz gombóc citromot. A „magasabb” alkoholfok ellenére is egy könnyed sör. Határozottan tetszik! Érdeklődve várjuk a sorozat többi tagját!

MONYO Brewing Co. : Gelato Giuseppe
MONYO Brewing Co. : Gelato Giuseppe