FIRST Craft Beer × Beer Brothers : 5th Brothers

5th Brothers – Ötödik születésnapját ünnepli a Beer Brothers

5 éves lett a belvárosi Beer Brothers kraft söröző, és jó szokásukhoz híven, idén is készültek egy saját sörrel a jeles alkalomra.


Tavaly – a negyedik születésnapjuk alkalmával – már röviden bemutattuk a testvérpár vezette söröző hátterét, a születésnapi sörtörténelmet viszont most felelevenítjük. Azt tervezték ugyanis, hogy minden születésnapra főzetnek egy saját sört. Az első alkalommal a Hopfanatic Brewery-vel kollaborálva készült el a Brother May I Have Some OAT? amerikai ipa. Egy évvel később pedig már testvérpár főzött a testvérpárnak, ugyanis a Brothers First new england ipa a Kurucz testvéreknél, a FIRST Craft Beer-nál készült. A lezárások miatt 2021-ben sajnos megszakadt a hagyomány, de tavaly újra volt születésnapi sör: a Nelson Sauvin, Galaxy, és Simco komlós dupla ipa, a Brothers 4 Life, szintén a FIRST Craft Beer közreműködésével készült el. Ahogyan az idei darab is.

A 5th Brothers ismét egy dupla ipa lett, amely most Citra, Amarillo, és Simco komlókkal és „brutális mennyiségű” zabmalátával, zabpehellyel készült. (A dizájnt elsőre nem tudtam hova tenni, de a Google kisegített, hogy az Ötödik Testvér egy Star Wars karakter. Elnézést kérek minden rajongótól… 😓).

FIRST Craft Beer × Beer Brothers : 5th Brothers
FIRST Craft Beer × Beer Brothers : 5th Brothers

Gyorsteszt. Kitöltve a megjelenés korrekt: egy közepesen ködös sör fogad bennünket, tartós fehér habbal. (Csak nekem szokatlan már manapság, ha egy nem-neipa nem neipásan ködös megjelenésű? 🤔). Intenzíven érkeznek a komló-aromák: körte, barack, narancs kombináció emelkedik ki nálam, amelyek az ízben is szépen visszaköszönnek. A sör testes; a korty viszonylag krémes, amelynek végén egy visszafogott keserűség és egy kis édes lezárás érkezik. Nekem tetszett! Boldog születésnapot!