I. Just Craft It Budapest Beer Fest

Négy napon át tart az I. Just Craft It sörfesztivál

Éppen zajlik az I. Just Craft It Budapest Beer Fest, amelynek július 14 és 17 között a belvárosi Botellón Terasz ad otthont.


A fesztivál Facebook eseménye nagyjából hétfőn jött szembe velünk, mondhatni az utolsó pillanatban, ugyanis így még épp be tudtunk szervezni egy csütörtöki kilátogatást. A szervezők (BEER to GO/Beerside/Hops) felhívása mindenesetre felkeltette az érdeklődésünket, és sok jót ígért:

15 ország 37 főzdéjének 164 különböző tételét kóstolhatjátok végig csapról, dobozból és üvegből, köztük 38 premierrel és 21 kollaborációval!

Megérkezve rögtön egy pozitívum, hogy az esemény látogatásra ingyenes, és végre, nem kell fesztiválpoharat vásárolni, mégis kulturáltan, üvegpohárból ihatjuk a kraft söröket. Ezer forint ellenében kapunk ugyanis egy poharat, amit távozáskor visszaválthatunk.

A külföldi sörfőzdéket tekintve – a teljesség igénye nélkül – kint vannak a lengyel Browar Stu Mostów, a spanyol Garage Beer Co., a dán Mikkeller, a svéd Omnipollo, az észt Põhjala, az amerikai Sierra Nevada Brewing Co., a skót Tempest Brewing Co., az angol Verdant Brewing Co, és a cseh Rodinný Pivovar Zichovec sörei is.

HORIZONT Brewing : Sour Series - Tangerine & Chocolate
HORIZONT Brewing : Sour Series – Barrel Aged Imperial Sour Ale with Tangerine and Chocolate
HORIZONT Brewing : Selfish Games - Take Me Somewhere Evil
HORIZONT Brewing : Selfish Games – Take Me Somewhere Evil

A hazai főzdék közül a HORIZONT Brewing (premierek: Sour Series – Barrel Aged Imperial Sour Ale with Tangerine and Chocolate, Selfish Games – Take Me Somewhere Evil) és a Cecei Sörüzem külön standját láttam (bár utóbbi nem tudom, hogy dedikáltan a fesztiválra jött-e vagy egyébként is kaphatóak ott a söreik). Továbbá a B BOP FERMENTORY, a Brew Your Mind, és az InVitro Brewing sörei lelhetőek fel egy-egy standnál.

Az ételekről a Zabáljcsak! BBQ és a Burger Bár-Hol gondoskodik.

Bővebb információ: I. Just Craft It Budapest Beer Fest // Botellón Terasz