Max két sör Magazin

Hírösszefoglaló 22/21 – Két fesztivál közötti csend

Múlt héten alig győztük felsorolni a sör-megjelenéseket, amivel a főzdék a Kraft Sörfesztiválra készültek. Nem meglepő, hogy azóta nem záporoznak az újdonságok. Lehet, hogy ez a Főzdefeszt előtti csend?


Sörmegjelenések

A Brew Your Mind folytatta a kísérletezős sorozatát. A Human Experiment TWENTY SIX dupla ipa egy neutrálisabb élesztővel, és szinte kizárólag Mosaic komlóval készült.

A Gravity Brewing újabb prototípust főzött. A Prototype: Raspberry Porter alapja kávé-malátát, zabot, illetve egy kis cseresznyefával és tölgyfával füstölt malátát tartalmaz, a sör pedig málnával lett felfrissítve.

A Mad Scientist több sörrel is jelentkezett. A Candy Man 2022 a russian imperial stout-juk idei verziója, a Hustle Culture egy szúrszopos gose (aminek a dizájnja megtévesztő, mert tökéletesen passzol a Smoothie Style Berliner Weisse sorozatba), a Mango Bay Supreme pedig duplán mangózott milkshake pale ale.

Megérkezett a Remix Craft gerilla formáció második söre. A Dark Summer egy pörkölt maláta alapra épült gose tengeri sóval, korianderrel, laktózzal, piros ribizlivel.

A Reketye Brewing Co. két új sört is kihozott. A Figi & Lipike Ez A Sörünk az angyalföldi Figi & Lipike delibisztró számára készült festbier, a Sour Shower pedig egy meggyes savanyú sör.


Programajánló

Június 8-12: XV. Budapesti Cseh Sörfesztivál, Westend Tetőkert, Budapest
Június 9-10: FIRST Local 3. Szülinap, FIRST Local Craft Beer and Kitchen, Budapest
Június 9-12: Hara’Punk – 10. szülinapi Mini Sörfeszt, Manézs Bisztró, Budaörs
Június 10-11: Fehér Nyúl – Nyárindító hétvége, Fehér Nyúl Taproom, Budapest
Június 17-19: Főzdefeszt, Városliget Napozótér, Budapest

Augusztus 30-Szeptember 4: VI. Belvárosi Sörfesztivál, Szabadság tér, Budapest