Csapház – Csapolt sört otthonra?

Talán abban mindnyájan egyetértünk, hogy a sör csapolva az igazi. Ekkor igazán friss, hiszen még nem találkozott oxigénnel, és nem állt hetekig melegedve a polcon. A Csapház csapata ugyanezt vallja, ezért hozták létre 2014-ben az első „Tap & Go” üzletüket. Bár a következő években több másik üzletet is nyitottak, ma már csak a Bartók és a Gogol Csapház várja a vendégeket.

Régebben sokat jártam a Bartókba, mert közel van a melóhelyhez, és például a céges karácsonyi bulikra is onnan vittem a sört, de hát lassan két éve csak home office van, céges buli pedig nincs. Most viszont egy együttműködés kapcsán újra betértem. Maga az üzlet épp akkora, amekkorának lennie kell, és amilyen szűkösnek tűnik a hely, olyan sok benne az ereklye: rengeteg hőskori címke díszíti a falakat illetve sok-sok kultikus üveg és pohár a polcokat. Van egy hűtő tele remek sörrel, és hát persze ott vannak a csapok!

A 15 csapra (a Gogolban 13 van) kizárólag hazai kisüzemi sörök kerülnek. A közönségkedvenc sört (ami jelenleg a MONYO Brewing Co. Flying Rabbit-je) mindig csapon tartják, ahogy a két Csapház sört is (az ipát a FIRST Craft Beer, a pale alet a Fehér Nyúl főzi), a többi csapon viszont folyamatosan változik a gondosan válogatott kínálat. A minőségben nincs kompromisszum. A hordókat a beérkezés után folyamatosan hűtve tárolják, a Pegas rendszernek köszönhetően pedig a sörök habmentesen, a lehető legfrissebb formájukban csapolhatóak az üvegbe. Örömmel láttam, hogy most már nem csak PET palack, de csatosüveg is választható, ami azért jóval környezettudatosabb megoldás. Azt pedig megerősíthetem, hogy a csatosüveg még két nap után is nagy pukkanással nyílt ki, és remek sör fogadott!

Ha nem esik útba egyik üzlet sem, akkor se szomorkodj, lakhelytől függően a wolt/bolt/foodpanda hármas valamelyikét talán igénybe tudod venni, hogy házhoz rendeld a söröket.

UPDATE: Sajnálatos módon a Csapház összes üzlete bezárt.

A söröket a Csapház csapata biztosította számomra.

Az eredeti Instagram bejegyzés itt tekinthető meg: Csapolt sört otthonra?