Max két sör Magazin

Januári sörhírek ’23 – Ezekkel a sörökkel indult el 2023

Soha rosszabb évkezdést! Rengeteg új kisüzemi sörrel indult az esztendő, és még az idei Nyitott Főzdék Napja és Belvárosi Sörfesztivál időpontját is bejelentették.


Sörmegjelenések

A Brew Your Mind a harminckettedik kísérleti sörét, és a hetedik hellesét készítette el. A Human Experiment THIRTY TWO egy extrémen komlózott (Citra, Motueka, Nelson Sauvin) dupla ipa, a Helles Lager SEVEN pedig egy klasszikus német láger. Egy új gyümölcsös sörrel is készültek: a Fruit Works – Blackcurrants – Apricot egy feketeribizlis-áfonyás savanyított sör.

Triplázott a Fehér Nyúl. A Night Vibes egy Idaho 7, Sabro, és HBC472 komlós new england ipa. Az Aussie Monk egy klasszikus belga tripel (amiből később egy hordó érlelt változat is várható). A Dupla Rafa 2023 pedig a két évvel ezelőtti Dupla Rafa átdolgozott verziója.

Fehér Nyúl : Night Vibes
Fehér Nyúl : Night Vibes
Fehér Nyúl : Aussie Monk
Fehér Nyúl : Aussie Monk

A FIRST Craft Beer a komlócentrikus világkép mellett tette le a voksát. A Hopernicus egy Galaxy (!!!), Simcoe és Citra komlós amerikai ipa.

A Gravity Brewing új prototípus sört készített. A Prototype: 120 Shilling Ale egy 8,6%-os Scotch ale, melynek neve arra utal, hogy a 19. századi skót adókulcs alapján a 100 shilling feletti ale-ek már ritka, különleges imperial főzeteknek számítottak.

A KROIS Brewery a Crabby Berry kékáfonyás-vaníliás savanyított sörrel jelentkezett.

A Mad Scientist volt talán (ismét) a legaktívabb. A Smoothie Style sorozatuk hatodik darabja, a Surface Pressure, egy belga ipa naranccsal, grépfrúttal, és fekete ribizlivel. A Barrel Project-jük legújabb darabja, a Gods of Joy, egy Bourbon és Tokaji Aszú hordóban érlelt belga quadrupel. A Repo Man egy imperial stout szilvával és kardamommal. Megérkezett a svájci Hoppy People főzdével készült kollab sör, az Into the Wormhole dupla neipa is. Két MadX tétel is érkezett: a Meir egy gyömbéres és rebarbarás mead, a Sludge & Funk pedig egy hordó érlelt golden sour ale musttal.

8 éves lett a MONYO Brewing Co.! Az ünnepi alkalomra készült el a Surprise, Surprise – 8th Anniversary Barrel Aged Sauvignon Blanc Grape Ale With Mango, melynek nevéből minden fontosabb infó kiolvasható.

A Parabolic Lázárus Brewery sörfrissítést tartott. Egyrészt egy új, szezonális tételt készítettek, a Parabolic Porter amerikai portert, másrészt jó pár sörüket átdolgozott recepttel főzték újra.

A Reketye Brewing Co. és a HopTails Brewery közös raw ipával jelentkezett. Ez a Raw Dopamine.

Reketye Brewing Co. × HopTails Brewery : Raw Dopamine
Reketye Brewing Co. × HopTails Brewery : Raw Dopamine

Újabb díszdobozos sört adott ki a Szent András Sörfőzde. Az Inspektor belga tripel nevét és csomagolását Agatha Christie belga nyomozója ihlette.

Az UGAR Brewery legújabb söre ismét fekete csomagolásban érkezett. A Dark Vanilla Sky egy rumos hordó csipszeken érlelt imperial stout.


Egyebek

Bejelentették az idei Nyitott Főzdék Napja időpontját! Május 20-án, országszerte, izgalmas programokkal várják a sörfőzdék a látogatókat.

Idén is hat napon át tart a Belvárosi Sörfesztivál a Szabadság téren. Az esemény augusztus 29 és szeptember 3 között kerül megrendezésre.

Megnyílt a Timco BBQ a Jókai utcában. A steakek, hotdogok, stb. mellé természetesen a TIMCO Brewing söreit kortyolgathatjuk.

A HopTop Brewery gluténmentes söre, a Mangoman bekerült az alapszortimentbe, és ennek megfelelően megkapta az új címkéjét.

Új köntösbe öltöztek a Szarvasi Kézműves Sörfőzde termékei is.


Programajánló