Max két sör Magazin

Hírösszefoglaló 22/09 – Bejelentették a Nyitott Főzdék Napja dátumát

Nem csak egy rakás kisüzemi sör jelent meg a héten, de az egyik nagyüzemi sörgyár is piacra dobott pár újdonságot, valamint a Nyitott Főzdék Napja dátumát is bejelentették.


Sörmegjelenések

Folytatódott az Ugar Brewery kísérletezős sorozata. A Trailer #003 – Point of No Return egy duplán hidegkomlózott dupla New England IPA.

A Szent András Sörfőzde is újabb kísérleti sörrel jelentkezett. A TesztAndrás Alfa.10 egy Imperial Brown Ale.

Alig egy héttel az előző után, a Brew Your Mind kísérleti sörös sorozatának is kijött az újabb darabja. A Human Experiment TWENTY THREE egy 7,2%-os, hidegkomlózott amerikai ipa.

Új MadX tétel érkezett. A Bloodymary & Funk egy hordóérlelt saison és egy hordóérlelt oud burin1 keveréke, paradicsommal, zellerszárral, fűszerekkel.

Két kollab sörrel jelentkezett a Mad Scientist. Először a Hop Revolution-nal együttműködve készült el a Premature Hopulation New England IPA, melyhez Pacific Sunrise és Riwaka komlókat használtak fel. Másodszor a finn naïlo brewing co.sörfőzdével közösen főzték le a Deer Friends csokis, mentás, áfonyás stoutot.

Gyümölcsös sört készített az Etyeki Sörmanufaktúra. A Cassis Bibendi egy fekete ribizlis brown ale.

Több újdonságot is a piacra dobott a Borsodi Sörgyár. Egyrészt kijött két gyümölcsös, alkoholmentes sörük, a Borsodi Friss 0.0% Ananász-Lime és a Borsodi Friss 0,0% Görögdinnye-Eper, másrészt érkezett egy 4,5%-os vörös sör, a Borsodi Amber Ale.

Már a jövő hétre is jó pár premiert beharangoztak, de mindent a maga idejében…


Egyebek

Egy elég pofás sörkalendárt készített a MONYO Brewing Co., ahol hónapra lebontva látható, mikor melyik sörüket főzik.

Bejelentették a Nyitott Főzdék Napja (tavaszi) dátumát is. Május 21-én országszerte, különféle programokkal várják a látogatókat a résztvevő sörfőzdék.

A héten megkóstoltuk a Beer Brothers Budapest születésnapi sörét, és a Bajorok Ligája sorozat összefoglalója is felkerült az oldalra.


Programajánló

Május 21: Nyitott Főzdék Napja 2022
Május 26-29: Kraft Sörfesztivál a Dürer kertben

Megjegyzések

  1. Az Oud Bruin/Old Brown/Flanders Brown egy Flamand régióból származó sörfajta.