Pink Boots Blend sörök 2022

Idén három hazai főzde csatlakozott a „rózsaszín csizmás” kezdeményezéshez

A Pink Boots Society és a Yakima Chief Hops ötödik alkalommal hozta létre a közös kezdeményezésüket, melyhez idén (pontosabban még tavaly) három hazai sörfőzde is csatlakozott.


A minnesotai Pink Boots Society szövetség célkitűzése tömören az, hogy segítse, inspirálja, és ösztönözze a sörfőzésben dolgozó hölgyeket. Hat évvel ezelőtt, a Yakima Chief Hop komlótermelő hálózattal közösen indítottak el egy figyelemfelhívó kezdeményezést. Ez arról szól, hogy összeállítanak egy komlóblendet (Pink Boots Blend), majd ebből, a kezdeményezéshez csatlakozó sörfőzdék a nemzetközi nőnapon lefőznek egy tetszőleges sört. Az idei komlóblend HBC 630, Idaho Gem, Loral, Talus, és Triumph komlók keveréke, amely elvileg rágógumis, fenyős, citrusos, és trópusi aromákat produkál.

MONYO Brewing Co. : The She-Ro
MONYO Brewing Co. : The She-Ro
Mad Scientist : Mean Girls 2
Mad Scientist : Mean Girls 2
Fehér Nyúl : Pink Temptation
Fehér Nyúl : Pink Temptation

MONYO Brewing Co. – The She-Ro

Itthon elsőként a MONYO Brewing Co. jött ki a termékével, ami egyáltalán nem meglepő, nekik ugyanis nem kellett az erjedésre várni, hiszen nem sört főztek. A The She-Ro egy alkoholmentes, 100%-os meggyléből készült, hidegkomlózott kraft üdítő. Mint üdítő, nagyon működik, nagyon szuper, de a meggy intenzív aromája mellett nehéz felfedezni a komlóblend jegyeit. Külön kiemelendő, hogy minden egyes doboz megvásárlásával 100 Ft-tal támogatják a Mellrákinfó Egyesületet.

Mad Scientist – Mean Girls 2

A Mad Scientist másodszor csatlakozott a kezdeményezéshez, és a tavalyi évhez hasonlóan (Mean Girls) ismét egy New England Pale Ale-t készített. A Mean Girls 2-be ezúttal lila bazsalikom került, ami hasonló ízű és aromájú, de intenzívebb, mint a zöld rokona. Egy kiváló alapsör van megfűszerezve, melyben egyértelműen a bazsalikom dominál. Ez egyrészről pozitívum, hiszen éppen ezért került bele (és nem spóroltak semmin), másrészről kicsit itt is az az érzésem, hogy maga a komlóblend eléggé a háttérbe szorul.

Fehér Nyúl – Pink Temptation

A sort a Fehér Nyúl söre zárja, akik szintén másodszor csatlakoztak a kezdeményezéshez (2021: Pink Mermaid). A Pink Temptation egy New England IPA amelybe a hidegkomló mellé vérnarancs és mandarin is került. A sörben eleinte a vérnarancs dominál, idővel a mandarint is felfedezni. És egyik sem marad annyira hangsúlyos, hogy a végén ne kerüljenek elő a komlóblend jegyei, legalábbis én a trópusi, grapefruitos beütéseket annak tudtam be.