Max két sör Magazin

Hírösszefoglaló 22/14 – Legendás élesztők és megfigyelésük

Újabb hét, újabb hírösszefoglaló. Csak a szokásos. Megjelent pár új sör, és a programajánló is frissült újabb eseményekkel.


Sörmegjelenések

Két Mad Scientist sör érkezéséről is be tudunk számolni. Egyrészt folytatták a Nitro Stout sorozatukat, melynek legújabb darabja a kakaóbabbal készült Dark Horse of Cocoa Nitro Stout. Másrészt a tavalyi évhez hasonlóan csatlakoztak a Pink Boots Society kezdeményezéséhez, és a nemzetközi nőnapon sört főztek a Pink Boots komlóblendből. A Mean Girls 2, egy lila bazsalikomos hazy pale ale. És ha már a Mad-es arcok elővették a lila bazsalikomot, akkor nem csak egy sörhöz használták fel, hanem mindjárt kettőhöz. A második a MadX legújabb tétele, a Fantastic Yeasts And Where To Find Them Purple Basil 2021, ami egy hordó érlelt golden sour ale. (A nagyon hasonló című filmet pedig a héten már vetítik a mozikban…).

És ha már Pink Boots, akkor egy másik résztvevő, a Fehér Nyúl söre is megérkezett. A Pink Temptation egy vérnarancs-, és mandarinpürés new england ipa.

A KROIS Brewery ismét hét komlóból főzött sört. A Chaos egy duplán hidegkomlózott amerikai IPA, amely többek között Galaxy🇦🇺, Mosaic🇺🇸, és Vic Secret🇦🇺 komlót is tartalmaz.

A SØRT. kivételesen nem extrém sört készített. A Neoclass WIT egy belga búzasör borókával.

A Brew Your Mind is kijött egy új sörrel. Az Early Sunset – Vanilla egy mexikói vaníliával készült oatmeal stout.


Egyebek

A héten újabb kocsmatúrás bejegyzés került ki az oldalra, ahol a Ruin Brew Budapest sörházban tett látogatásunkról számoltunk be.


Programajánló

Április 15-17: GRAND OPENING ✦ Mad Garden Buda, Mad Garden Buda, Budapest
Április 15-17: Kombinát Szezonnyitó fantasztikus hamburgerekkel, Kombinát Főzdekocsma, Törökszentmiklós
Április 25: Jégkert Grand Opening, Jégkert, Budapest

Május 1: II. Beer Market sörpiac és találkozó a Madhouseban 05/01, Madhouse, Budapest
Május 21: Nyitott Főzdék Napja 2022, országszerte
Május 26-29: Kraft Sörfesztivál a Dürer kertben, Dürer Kert, Budapest