HopTop Brewery : Green Green Zone

Szent Patrik napja alkalmából zöld sört iszogattunk

Március 17. Minden évben ezen a napon tartják az írek az egyik nemzeti ünnepüket, Szent Patrik napját. A hagyomány szerint ugyanis ezen a napon halt meg Írország apostola, Szent Patrik, korábbi misszionárius, püspök, és az ország első számú védőszentje. Ez alkalomból mindenki az ország nemzeti színébe, zöldbe öltözik. Még a sörök is! Szent Patrik napjához idén is több hazai főzde csatlakozott.


A HopTop Brewery bezöldítette az amúgy is zöld nevet viselő sörét. A Green Green Zone ipát több (főképp budapesti) helyszínen csapolják. Az eseményben részt vevő kocsmák/pubok/bárok listája itt található meg: Szent Patrik nap @ Hoptop Brewery. Mi a Kispolszki-ba ugrottunk be egy korsó erejéig (borítókép).

A Hedon is bezöldül a hétvégére. A tervek szerint a balatonvilágosi taproomban minden csapon lévő sörük bezöldül, zöld üdítőkkel és szörpökkel (menta, lime) várják a vendégeket, és még popcornból is megpróbálnak zöldet készíteni.

A Mad Scientist kicsit más szemszögből közelítette meg a Szent Patrik napot. Ők nem zöld sörrel jelentkeztek (kék már amúgy is van nekik), hanem az írek híres Guinness-ét alapul véve, nitrogénnel dúsított sört készítettek. Ez a Dark Horse of Vanilla Nitro Stout.


Ha már zöld sör, akkor azért említsük meg, hogy a csehek egyik hagyománya, a húsvéti zöld sör. Erre egy ismertebb példa a Konrad Zelený král, amely különböző gyógynövényeknek, többek között a csalánnak köszönheti zöld színét.