Max két sör Magazin

Hírösszefoglaló 22/10 – Március első hetének hírei

A héten sem maradtunk új sörök nélkül. A legaktívabb a Fehér Nyúl sörfőzde volt, akik 6 sört is a piacra dobtak.


Sörmegjelenések

Két sorozatát is folytatta a HORIZONT Brewing. Egyrészt kijött a savanyú sorozatuk, a Sour Series újabb darabja, a Papaya, Mango & Guava Smoothie Sour Ale, melynek neve szerintünk magáért beszél, másrészt megérkezett a Selfish Games Oat Creme DIPA, a Hüll Melon🇩🇪 és El Dorado🇺🇸 komlókkal készített dupla ipa.

Egy rakás sörrel jelentkezett a Fehér Nyúl. Egyrészt megjelent a kísérletezős sorozatuk, a Kísérleti nyúl legújabb darabja, a Weirdo névre hallgató, Citra🇺🇸, Mosaic🇺🇸 és Sabro🇺🇸 komlós New England IPA. Másrészt a ’20-ban főzött Imperial Stout-jukat többfelé szedték, és különféle hordókban érlelték. Nevezetesen, a Triglav bourbon, a Sztribog Martinique rumos, a Morana brandy, a Dodola pedig gin hordóban töltette ’21 nagy részét. Ráadásul egy banánkenyér inspirálta banánpürés, laktózos, fűszeres pastry stout, a 9.9%-os Bananana is debütált a hétvégén. Arról egyelőre nem is beszélünk, hogy mennyi kollab sörrel fognak hamarosan kijönni…

Újabb prototípust fejlesztett a Gravity Brewing. A Prototype: Blood Orange Wheat vérnarancsos, virágmézes búzasört a Csapszék Sörözővel kollaborálva alkották meg.

Díszdobozos sörrel jelentkezett a Szent András Sörfőzde. A Behemót egy 8,5%-os balti porter.

Folytatódik a Reketye Brewing Co. savanyú sörös Pop My sorozata. A Pop My Fig esetében a berliner weisse alap fügével lett megízesítve.


Egyebek

A HopTop Brewery egy ideje elkezdett dobozos kiszerelésre váltani és egy arculatváltáson is átestek, ennek apropóján elkezdték a címkéiket is megújítani. Az alapszortimenthez nemrég csatlakozott hatosfogat már alapból egy új, egységes dizájnt kapott, de a napokban a Ceylon Buddy és a Green Zone söreik is az új címkével ellátott dobozokba kerültek.

A héten a gluténmentes söröknek jártunk utána.


Programajánló

Március 17: SÖRPLATÓ a Zengő Bárban – Vendégünk a FEHÉR NYÚL (sörkóstoló)
Március 19: La Fondue de Praliné bemutató a FIRST Taproomban

Május 21: Nyitott Főzdék Napja 2022
Május 26-29: Kraft Sörfesztivál a Dürer kertben