MONYO Brewing Co. x We Love Budapest x Szomjas Farkas - Chimney Love

Szomjas Farkas × MONYO Brewing CO. × We Love Budapest – Kürtős kalácsos kollab sör

A dob utcai Szomjas Farkas kraft söröző ezúttal a MONYO Brewing Co. és a We Love Budapest csapatával közösen készített sört. A Chimney Love egy kürtős kalács ihlette, savanyú sötét sör.


Palágyi Norbi, a Szomjas Farkas kraft söröző mindenese folyamatosan ötletel, és keresi a kollab lehetőségeket. Tavaly nyáron a SIMA brewing egyik sörét öltöztette át egy rendkívül népszerű tejfakasztó sörré, decemberben pedig megérkezett a Kecskeméti Sörmanufaktúrával közös Chai Latte-s söre. Idén decemberre a MONYO Brewing Co. és a We Love Budapest csapatával közösen készítettek egy kürtős kalács ihlette sört.

Norbi elmondása alapján a Chimney Love alapja egy 6,5 százalékos stout, mely savanyítását joghurt kultúrával érték el, ami ad egy kis frissességet a kortynak.

Kürtős kalácsból már nagyon sokféle ízesítés létezik, de mi inkább a könnyen értelmezhető, klasszikus vaníliás fahéjas íz mellett döntöttünk és emellett került a sörbe majdnem 100 kg pillecukor is a hidegoldalon, aminek pedig az édes krémességét köszönhetjük.

A Chimney Love címkedizájnjában mindhárom résztvevő felfedezhető. A grafika egyértelműen MONYO-s, amelynek középpontjában a szomjas (vagy ez esetben mégis inkább éhes) farkas áll, emellett pár budapesti látványosság is felfedezhető.

A We Love Budapest sörbemutató cikke itt elérhető.

Gyorsteszt – Chimney Love

A Chimney Love valóban egy sötét sör, gyorsan elillanó habbal. Amit ígér, azaz a kürtős kalács-érzés, már az első illatoknál jön. Nem mondom, hogy magamtól egyből kürtős kalácsra asszociálnék, de így rávezetve már nem is tudok elszakadni a gondolattól. Ez első sorban a vaníliának és fahéjnak köszönhető, ami valóban kiemelkedik a sörből. A fanyarság jellege miatt én simán betippeltem volna valami piros bogyós gyümölcsöt, de nincs ilyesmi benne, csak a joghurt adja a savanykásságot. A kortyok könnyedek, ~sziruposak; inkább édesek, és mérsékelten fanyarak. Itt kevésbé jön a kürtős kalács jelleg, de az illatok mindig visszaterelnek felé. Szerintem a koncepció remekül lett kivitelezve!

MONYO Brewing Co. x We Love Budapest x Szomjas Farkas - Chimney Love
MONYO Brewing Co. x We Love Budapest x Szomjas Farkas – Chimney Love

Támogatott tartalom: a sört a Szomjas Farkas biztosította számunkra.