Szent András Sörfőzde : TesztAndrás Alfa.15

Közel 20 új sörrel készül idén a Szent András Sörfőzde

A Szent András Sörfőzde múlt hónapban közzé tette az idei új-sörös ütemtervét, ami alapján békésszentandrási sörfőzde közel 20 új sört tervez erre az esztendőre!


Az ünnepi sörök idén sem maradnak el: a Nyúlon Innen, Nyúlon Túl sorozat sörpárosa már meg is jelent, novemberben pedig a karácsonyi Esthajnal sorozat újabb darabja érkezik meg. Júniusban, a Majdnem sorozat keretében egy újabb alkoholmentes sört köszönthetünk. Májusban pedig egy teljesen új termékcsalád fog bemutatkozni!

A legnagyobb hangsúlyt viszont a kísérletezős, TesztAndrás sorozat kapja majd. A februári megjelenést azonnal kóstoljuk. Áprilisban, júniusban és júliusban az ipás Beta sorozat, májusban és augusztusban a savanyú sörös Lambda sorozat újabb darabjai érkeznek. Szeptemberben a klasszikus stílusokat felvonultató Gamma sorozat bővül. Októberben a „Prosit!” feliratból én egy Oktoberfest sörre számítok. A sort a barna sörös Alfa sorozat tétele(i) zárják novemberben.

Gyorsteszt

A TesztAndrás Alfa.15 egy imperial pastry stout kókusszal és csokoládéval. A megjelenés csodás. A legutóbbi alfa esetében nem emlékszem, hogy ennyire tartós lett volna a hab. Illatában a laktóz édessége dominál, majd bekúszik a kókusz, és a csoki is jön halványan a végén. Nagyon krémesek, könnyűek a kortyok, a 9.0% szépen el lett bújtatva. Ízében is jön a kókusz, majd az édes vonulat végén a csoki keserűje ráül a nyelvre. A laktózt én egy csöppet visszavenném, de ezzel együtt is egy nagyon jól sikerült darabja a sorozatnak. Úgy gondolom, sikerült remekül indítani az évet Békésszentandráson!

Szent András Sörfőzde : TesztAndrás Alfa.15
Szent András Sörfőzde : TesztAndrás Alfa.15

Támogatott tartalom: a sört a Szent András Sörfőzde biztosította számunkra.