MAX KÉT SÖR - Sörhírek

Márciusi sörhírek ’23

Őrület, mi volt itt márciusban! Zöld sörök; túró rudi, illetve Kinder tojás ihlette sörök; vagy éppen tormás sör… Összegyűjtöttük március sörhíreit.

Sörmegjelenések

Szent Patrik napjára több főzde is külön sörrel készült.

A HopTop Brewery idén a Pils 12• sörét zöldítette be: St.Patrick’s Pils. A Vandal Brewing is zöld pilsnerrel készült: St. Patrick’s Day Greenness. A Guri Sörfőzde egy amerikai ipát festett zöldre: Shrek. A FIRST Craft Beer söre, a Shamrock & Roll, nem lett zöld, de maga a stílus (stout), a név (shamrock = lóhere), és a dizájn is Szent Patrik napra utal.

Sördömping volt a Brew Your Mind-nál. A Green Echo egy Citra és Motueka komlós dupla ipa. A kísérleti sorozat harmincharmadik tagja, a Human Experiment Thirty Three, egy Nectaron és Citra komlós dupla ipa. Újabb klasszikus stílusú sört is főztek: a Vienna Lager egy bécsi láger. A Fruit Works – Raspberry + Blackberry + Blueberry egy málnás, feketeszedres, áfonyás, a Fruit Works – GUAVA pedig egy guavás savanyú sör.

A nagyüzemi hír is hír! A Dreher Sörgyárak egy 4%-os, barackos sört dobott a piacra: Dreher Barack. Ezen felül megújult az arculatuk (nem… nem a vietnámi dologra gondolunk…): a söreik új külsőt kaptak.

Nincs megállás az Ezittaz Brewery-nél. A legújabb, harmadik sörük a Rebarbra Strezand, egy Negroni ihlette red ale.

Minden héten Fehér Nyúl. Az Aurora egy Chinook, Mosaic, Simcoe és Magnum komlós cold ipa. A Paradox egy narancsos-vaníliás savanyított sör. A Pink Union a tavalyi Pink Boots Blend-ből főzött ananászos-málnás neipa. A Easter Egg egy Kinder tojás ihlette milk stout kakaóbabbal és madagaszkári vaníliával. A CRYO POP TRIO a szerb 3bir sörfőzdével közös dupla neipa.

A FIRST Craft Beer is hozott jó pár újdonságot. A Marshmallow Arts a szerb Kabinet Brewery-vel közös pillecukros imperial pastry stout. A Märzen egy klasszikus märzen. A Kalfu egy amerikai ipa. A The Fruit Locker egy savanyított gyümölcsös sör.

A Gravity Brewing legújabb prototípus söre, a Prototype: Imperial Blackberry Sour, egy szedres-vaníliás savanyú sör.

Két érdekességet is hozott a HopTop Brewery. A Baltic Spritz egy Aperol Spritz inspirálta narancsos balti porter. A Cottage Rudolph egy túró rudi stílusú gyümölcsös sör.

HopTop Brewery : Baltic Spritz
HopTop Brewery : Baltic Spritz @ Kispolszki
HopTop Brewery : Cottage Rudolph
HopTop Brewery : Cottage Rudolph @ Kispolszki

A HORIZONT Brewing legújabb kísérleti söre, a Selfish Games – Beantown Tea Party, egy Earl Grey teás amerikai stout, HBC630 komlóval.

A hübris egy helles-sel, és a szokásos nyelvi játékkal jelentkezett: hülles.

7. születésnapját ünnepelte a Mad Scientist, akiknek az ünnepi hét minden napjára jutott egy-egy premier.

Újra lefőzték a nyolc évvel ezelőtti märzen-jüket, az Octopus Märzen-t, amely nyomtatott dobozban (!!!) érkezett meg. A Betyars’ Plumonade a Bohemian Betyars részére főzött szilvás-limonádés witbier. Új kávés sorozat indult, amelynek első két darabja, a Roasters Paradise Kianderi – Kenya, illetve a Roasters Paradise Koke Shalaye – Etiópia kenyai, illetve etióp kávéval készült. Új hordó érlelt sorozattal is készültek, melyet a Tiny Barrel Project Spiritlord Rum, a Spiritlord imperial stout rumos hordós variánsa indított. A Year of the Tiger vörösboros-hordós imperial milk stout pedig a korábbi hordó érlelt sorozatukat gyarapítja. A születésnapi sörből, a MadX Birthday Blend 2023 hordóérlelt stout és mead blendjéből csak egyetlen KEGnyi készült.

Mad Scientist : Roasters Paradise Kianderi - Kenya
Mad Scientist : Roasters Paradise Kianderi – Kenya @ MADHOUSE

A MONYO Brewing Co. legújabb söre, a Passion Punk, egy maracujás, guavás, mandarinos sour ale.

A Reketye Brewing Co. egy újabb verzióját főzte le a Mad Scientist-el közös neipájuknak: a Le Tits Know és a Le Tits Forever után itt a Le‘tits ForeverYONE. Az Esti Kornél zenekar számára is készítettek egy ipát, „Látomás és valóság” néven.

Megérkezett a Szent András Sörfőzde húsvéti sörpárosa. A Nyúlon Innen ’23 egy Strata komlós hazy micro ipa, a Nyúlon Túl ’23 pedig előbbinek egy rózsaszirommal megspékelt verziója.

A TIMCO Brewing idei első söre is megérkezett. A Coffee And Toast egy brazil és kolumbiai kávés „breakfast” ipa.

Két UGAR Brewery sör is debütált. A kísérleti sorozatuk tizedik darabja, a Trailer #010 – Piéce De Résistance, egy tripla hazy ipa. A F**k You Please cold ipa pedig az első olyan sörük, amely félliteres dobozba kerül (az elnevezéssel és dizájnnal pedig a korábbi, másik „hamis” lágerükre, a Fake Your Pils-re utalnak).

A Vandal Brewing egy új stílussal, a new england ipa és a kölsch keresztezésével is előrukkolt: NE Kölsch. A szlogen: „Ne költs Kölsch-re, költs NE Kölsch-re!”

Duplázott a Viharsarok Sörfőzde. A Bluefre egy fűszeres-szilvás american wheat ale. A Horseradish pedig egy tormagyökeres búzasör.

Lehet, hogy a Yeast Side legújabb sörét benevezzük a Bajorok ligájába: a German Twist egy citromos hefeweizen.

Egyebek

Április közepéig tart a közönségszavazás az Ország Sörére. A szavazatok alapján dől el, milyen lesz idén az Ország Söre.

Ulu, a Kocsmaturista, túl van a 3000. kocsmáján (és a 300. településén is)! Innen is gratulálunk neki, és köszönjük a sok színes, érdekes sörlelőhelyes bemutatóját!

A Kraft Sörfesztivál idén szeptember 7 és 10 között kerül megrendezésre a Dürer Kertben.

Programajánló