Etyeki Sörmanufaktúra : Just For Fun (6,7,8)

Kávés, fügés, és vörös sörök a Just For Fun sorozat legújabb tagjai

Befutott az Etyeki Sörmanufaktúra kísérletezős, Just For Fun sorozatának legutóbbi három söre is hozzánk, amit innen is nagyon szépen köszönünk! Gyorsteszt formájában írunk is róluk pár szót!


Ahogy azt már korábban megírtuk, a Just For Fun széria az etyeki főzde tavaly indult kísérletezős sorozata, melyben többnyire házi főzeteket ültetnek át kisüzemi szintre. A sorozat a nyolcadik darabnál tart, most a legutóbbi háromhoz írunk pár rövid gondolatot.

A Just For Fun – Columbia Coffee Oatmeal Stout stout Huszti Márk és Miksa Kende sörfőzők, illetve az Etyeki Kávés Nagy Vince közös receptje alapján készült. Remek kinézet. Nagyon szépen jön a kolumbiai kávé illata, és az ízben is szépen passzol az alap stout-hoz. Talán picit vékony, lehetne eggyel testesebb, viszont így is egy remek breakfast stout-ról van szó. Szívesen innám az ebéd utáni kávé helyett! Az egyik kedvenc Just For Fun söröm!

Etyeki Sörmanufaktúra : Just For Fun - Columbia Coffee Oatmeal Stout
Columbia Coffee Oatmeal Stout
Etyeki Sörmanufaktúra : Just For Fun - Belgian Triple Fügével
Belgian Triple Fügével
Etyeki Sörmanufaktúra : Just For Fun - Double Red IPA
Double Red IPA

A Just For Fun – Belgian Triple Fügével Radványi Orsolya, főzdevezető-tulajdonos receptje alapján készült. A név most is árulkodó, egy belga tripelről van szó, melyhez fügét adagoltak. Nálam a tripel jegyek az elején elbújtak, de ahogy melegedett a sör fel-fel lehetett fedezni őket, és a füge is előkerült. Nagyon száraz a korty vége, kesernyés lezárással.

A sorozat idei első darabjának nőnapra időzítették a megjelenését. A Huszti Márk receptje alapján készült Just For Fun – Double Red IPA nálam abszolút a malátás irányba ment el (kávés, karamellás ízek), határozott keserűséggel a korty végén. Akár még a rozsos ízeket is bele tudtam volna magyarázni, de a címkét tanulmányozva rá kellett jönnöm, hogy az nincsen benne. Bejön, és tetszik, hogy a kísérletezős sorozatban az ilyen letisztultabb, klasszikusabb stílusoknak is van helye!

Támogatott tartalom: a söröket az Etyeki Sörmanufaktúra biztosította számunkra.