Mad Scientist : Octopus Märzen

Nyomtatott dobozban tért vissza a Mad Scientist Octopus märzen-je

Hét éves lett a Mad Scientist. Az ünneplés egy teljes hétig tartott, és minden napra jutott egy-egy sörpremier. Többek között új hordóérlelt sorozat és új kávés sorozat is indult, valamint pár erősen limitált tétellel is jelentkeztek. Nem mellesleg, megérkezett az Octopus Märzen, amely a főzde egyik legelső sörének újrafőzése volt.


Ha azt mondanánk, hogy a Mad Scientist ismét lefőzte a sok évvel ezelőtti märzen-jét, akkor az igaz is lenne, és nem is. A főzde ugyanis 2016-ban nyitotta meg kapuit a kőbányai Főzdeparkban, de gerillaként már azelőtt is készítettek söröket. A szóban forgó darabbal is ez a helyzet, hiszen az Octopus märzen még a Beerd Bp. Sörfőzde neve alatt jött ki 2015-ben. Ez a recept lett most leporolva, újragondolva. Az Octopus Märzen így most már valóban egy Mad Scientist tétel, saját üzemben lefőzve. Ráadásul a csomagolás nagyon előkelő, ugyanis a sör – a főzde történelmében először – nyomtatott dobozokban érkezett meg.

A külső tehát lenyűgöző (design: @grindesign_tattoo), és a beltartalomra sem lehet semmi panasz. Klasszikus märzen sör. Tiszta, már-már tükrös megjelenés, rezes/borostyán szín. Dominál a maláta, érkeznek a várt kenyeres-gabonás-kekszes jegyek. Telt, tartalmas kortyok, száraz lezárással. Amilyennek lennie kell. Abban biztos vagyok, hogy ez ismét egy megosztó Mad Scientist sör lesz, de most abban az értelemben, hogy a főzde imidzséhez képest talán túl letisztult stílusról van szó. Én mondjuk kifejezetten örültem a sör érkezésének (a születésnapi bulin is rögtön erre repültünk rá), nagyon bejött. És személy szerint szívesen kortyolgatnék hasonló söröket (akár egy jó hellest! 😉) például nyáron a Mad Kert-ben is!

Mad Scientist : Octopus Märzen
Mad Scientist : Octopus Märzen

Egyébként ez lesz a hivatalos söre az április 28-30 között, első alkalommal megrendezésre kerülő MAD VILL (Mad Scientist × Hell Vill) underground koncertsorozatnak, amely a Mad Kert szezonnyitója is egyben.