Max két sör Magazin

Februári sörhírek ’23 – Újabb sördömping

Azt hiszem, az előző hónapban sem panaszkodhattunk, de mostanra már tényleg mindenhol beindult az új év. Februári sörhírek.

Sörmegjelenések

Két új sört dobott a piacra, a The Beertailor. A Heat Wave egy sárgabarackos gose, a Vision pedig egy new england pale ale.

A Brewing Vibes Brewery a Mission Complete Simcoe, Simcoe Cyro, Mosaic, Mosaic Cyro komlós amerikai ipával jelentkezett.

Az Etyeki Sörmanufaktúra egy újabb Just For Fun sörrel készült Valentin napra. A Just For Fun – Double Red IPA egy vörös dupla ipa.

Már lassan megszokhatjuk, hogy a Fehér Nyúl szinte hetente jön ki új sörrel. A Yugooo a horvát The Garder Brewery-vel kollaborálva elkészített tengeri sós és madagaszkári vaníliás imperial pastry stout. A Hide egy HBC472, HBC630, Idaho 7 és El Dorado komlós new england ipa. Az Undercover egy west coast vonalra felhúzott tripla ipa. Az Inverz Stróman az Inverz Projekt során lemásolt new england ipa.

Az Inverz Projekt másik résztvevője értelemszerűen az UGAR Brewery volt az Inverz Rafa savanyított ipa kópiájával.

FIRST Craft Beer × Beer Brothers : 5th Brothers
FIRST Craft Beer × Beer Brothers : 5th Brothers
Inverz Projekt : Fehér Nyúl, UGAR Brewery
UGAR Brewery : Inverz RAFA
Fehér Nyúl : Inverz Stróman

Idén is a FIRST Craft Beer főzte a Beer Brothers születésnapi sörét. A 5th Brothers egy Citra, Amarillo, és Simco komlós dupla ipa.

A Gravity Brewing egy pörkölt kakaóbabos, és egy mandulás stoutot is készített: Collision Course – Imperial Salted Chocolate Stout, és Prototype: Almond Stout.

Gravity Brewing : Prototype Almond Stout
Gravity Brewing : Prototype Almond Stout

Az Indoor Sörfesztiválon debütált a Hedon legújabb imperial stoutja, a Fekete-szakáll.

A HopTop Brewery ismét teás sört készített. Az Earl Grey Buddy egy Earl Grey teás west coast ipa.

A HORIZONT Brewing egy savanyított sörrel indította az évet. A Sour Series – Sacrifice To the Gods – Sour IPA With Greek Yogurt And Andaliman Pepper egy görög joghurttal savanyított ipa új-zélandi komlókkal, és andaliman borssal.

Az InVitro Brewing legújabb söre, a Neo – Trad, egy Cascade, Citra, és Simcoe komlós west coast ipa.

A LöWOLF Craft Beer Co. legújabb söre, a Seagull Coast, egy duplán hidegkomlózott milkshake hazy ipa.

A Mad Scientist részéről is meg volt a szokásos sördömping. A Hotline Bling egy extrém megjelenésű (!!!) banános, kókuszos, kakaós sour ale. A Together We’ll Find Your Monster Soul a svájci Hoppy People-lel közös dupla west coast rozsos ipa. Az Old King Clancy 2022 juharszirupos barleywine hat év után tért vissza. A Sátántangó a holland Van Moll főzdével közös, Tokaji, rum és bourbon hordóban érlelt belga blonde ale.

Újabb terroir tétel érkezett a MONYO Brewing Co.-tól. A Hungarian Terroir: Villány – Oak Aged Cabernet Franc Imperial Stout 2021 imperial stout. Ezen kívül még a Blind Eagle, Talus és Zappa komlós new england ipát dobták piacra.

A Reketye Brewing Co. a Satisfier jázminos-áfonyás sour ale-lel készült Valentin napra.

A Rizmajer Kézműves Sörfőzde szokás szerint egy szezonális sörrel, a Märzen-nel készült márciusra.

A Viharsarok Sörfőzde legújabb söre, a Salted Chocolate Brown Ale, egy kakaóbabos milkshake brown ale.

Egyebek

Elindult a Kispéntek a MONYO Brewing Co.-nál. A hírlevelük alapján a MONYO Taproom minden csütörtökön 17:00-22:00 között várja a vendégeket sörözni/főzdetúrára.

Bővült a Fehér Nyúl alapszortimentje. A korábbi kísérleti nyuluk, a kávés Glam Stout került be a főzde állandó termékei közé.

Programajánló