Max két sör Magazin

Hírösszefoglaló 22/17 – Rizmajer sörház nyílik Budán

A heti hírösszefoglalóban ismét összegyűjtöttük a heti sör-újdonságokat és híreket, a Rizmajer például új sörházat nyit a budai oldalon.


Sörmegjelenések

Sörpremierrel ünnepelte születésnapját a Fehér Nyúl. A Nyulak az ötödik születésnapjukat ünnepelték a hétvégén, ahol a résztvevők már megkóstolhatták a Fehér Nyúl Hoplager-t, amit Citra🇺🇸, Mosaic🇺🇸, Idaho 7🇺🇸 komlókkal hidegkomlóztak.

Ismét átöltöztette egy sörét a FIRST Craft Beer. A Voodoo IPA után újabb alapszortimentes sörük kapott új köntöst, ezúttal a American Pale Ale alakult át Hippie Pale Ale-é.

A Hedon sörsorozatot készített a Balatoni Hajózási Zrt. részére. A négytagú sorozat – Mentőcsónak (hidegkomlós ale), Kapitány (ipa), Szirén (bajor búza), Matróz (pils) – a balatoni hajók büféjében lesz megtalálható.

Füstös sört főzött a HopTop Brewery. A Smokey Blinder egy 8.1%-os imperial rauchbier.

A Mad Scientist . A Мед (~méz) egy bragott, melynek bevételéből a Leleka Fundation-t támogatják, akik elsősegély csomagokkal segítik az ukrajnai mentősöket és a frontvonalban harcolókat.

Folytatódott a Mead Scientist PBJ Time sorozata. A Passion Fruit PBJ Time egy hordóérlelt mead, passion fruit-tal, mogyoróval, és vaníliával.


Egyebek

Budán nyit új üzletet a Rizmajer Kézműves Sörház. A Móricz Zsigmond téri sörházuk előreláthatólag május közepén nyit meg.

Sörfőzde-tulajdonosokat keres a Fehér Nyúl. A Nyulak közösségi finanszírozással szeretnének tőkebevonást véghez vinni.

A héten ott voltunk a Jónás Craft Beer & Food megnyitóján, valamint megkóstoltuk a Szent András Sörfőzde füstölt kolbászos sörét, és a Reketye söre kapcsán a Resolve Ukraine Beer kezdeményezésről is írtunk.


Programajánló

Május 12-15: Biergarten Grand Margitsziget, Ensana Thermal & Grand, Margitsziget, Budapest
Május 14: FIRST Craft Beer – 5. Születésnapi fesztivál és családi piknik, First Taproom, Budapest
Május 18-22: VII. Corvin Szezonnyitó Sörfesztivál, Corvin Sétány, Budapest
Május 21: Nyitott Főzdék Napja 2022, országszerte
Május 26-29: Kraft Sörfesztivál, Dürer Kert, Budapest