Pink Boots 2023 - Magyar résztvevők

Idén 2+1 hazai főzde csatlakozott a „rózsaszín csizmás” kezdeményezéshez

A Pink Boots Society és a Yakima Chief Hops hatodik alkalommal hirdette meg közös kezdeményezését, melyhez idén 2+1 hazai sörfőzde csatlakozott.


Ahogy arról tavaly is beszámoltunk, a minnesotai Pink Boots Society szövetség célkitűzése tömören az, hogy segítse, inspirálja, és ösztönözze a sörfőzésben dolgozó hölgyeket. Hét évvel ezelőtt, a Yakima Chief Hop komlótermelő hálózattal közösen indítottak el egy figyelemfelhívó kezdeményezést. Ez arról szól, hogy összeállítanak egy komlóblendet (Pink Boots Blend), majd ebből, a kezdeményezéshez csatlakozó sörfőzdék a nemzetközi nőnapon lefőznek egy tetszőleges sört. Az idei (azaz pont, hogy a tavalyi) komlóblend Loral, Ekuanot, és HBC 586 komlók keveréke, amely elvileg virágos, citrusos, trópusi és csonthéjas gyümölcsös aromákat produkál.

Mad Scientist – Mean Girls 3

Ahogy a Mean Girls 3 nevéből is sejthető, a Mad Scientist harmadszor csatlakozott a kezdeményezéshez. Az előző évek gyakorlatához hűen, ismét egy New England Pale Ale-t főztek le a srácok csajok. Az extra hozzávaló most a csipkebogyópüré és a hibiszkusz lett. Mintha csak egy teát főznénk.

Mad Scientist : Mean Girls 3 [Pink Boots 2023]
Mad Scientist : Mean Girls 3 [Pink Boots 2023]

Gyorsteszt. A hibiszkusz és a csipkebogyó remekül passzol a ködös stílushoz, az összkép egy sötét-rózsaszín sör, világos-pink habbal. Visszafogott virágos, gyümölcsös aromák érkeznek, és ezeket is inkább a komlónak tudom be, mintsem az extra hozzávalóknak. Bár a kinézet tömény hatást kelt, valójában egy nagyon könnyed sörről van szó. Napsütéses időhöz kiváló.

HORIZONT Brewing – Kiss of the Unicorn

A HORIZONT Brewing első alkalommal csatlakozott a kezdeményezéshez, de ezt a belépőt szerintem egy jó ideig nem fogjuk elfelejteni. A Főzdepark másik felén ugyanis egy ehető csillámos rózsaszín sört főztek le a hölgyek.

A Selfish Games – Kiss of the Unicorn Sparkle Edition ötletgazdája Rumi Cintia, a főzde egyetlen női sörfőzője volt, aki már régóta szeretett volna egy vagány, csajos sört készíteni. Ebből a „csajos sör” koncepcióból jött valójában a Pink Boots kezdeményezéshez csatlakozás. A csillám mellett itt is hibiszkusz került a sörbe, ez is hozzájárul a red ipa frissességéhez és színéhez. A címke egyébként nem egyszerűen fejjel lefelé került a dobozra, hanem a grafikai rész (a csillámló csillám ló 🤐) lett fejjel lefelé tervezve. Így remélhetőleg önkéntelenül – még a figyelmeztetés elolvasása nélkül is – megfordítja mindenki egyszer-kétszer a dobozt, hogy felkeveredjen a csillám.

HORIZONT Brewing : Selfish Games - Kiss of the Unicorn Sparkle Edition [Pink Boots 2023]
HORIZONT Brewing : Selfish Games – Kiss of the Unicorn Sparkle Edition [Pink Boots 2023]

Gyorsteszt. A megjelenés az valami fantasztikus! (Bár a fotón nem sikerül teljesen átadni). Céklavörös sör, mély-rózsaszín hab. Lötykölésre a csillám gyönyörű táncot jár a sörben. Virágos illatok érkeznek, itt is visszafogottan. A tömény kinézet itt is becsapós, mert egy vékony testű sört kapunk. Másrészt, ránézésre valamiért édes ízeket passzintanék a csillámhoz, de nyilvánvalóan nincs semmilyen hozzávaló, ami ezt indokolná. Nálam ez egy korrekt red apa, de úgysem ez lesz a beszéd tárgya, hanem a kinézet. Ami fantasztikus!

Fehér Nyúl – Pink Union

A Fehér Nyúl Pink Union málnás-ananászos neipája több szempontból kakukktojás. Egyrészt ez még az eggyel korábbi, ’21-es blenddel készült, másrészt már nőnap előtt lefőzték. Aki gyakrabban nézegeti a programajánlónkat, láthatja, hogy a Nyulak elég aktívak mostanság, minden hétre jut náluk egy premier. Sőt, állítólag az alapszortimentes söreikre is eléggé megnövekedett a kereslet. A lényeg, hogy egyszerűen nem tudták most ezt a főzést nőnapra kilogisztikázni. Ezért vagy sem, de a Yakima nem tudott szállítani nekik az új blendből, így maradt a tavalyi.

Támogatott tartalom: A HORIZONT Brewing sörét a főzde biztosította számunkra.