TIMCO Brewing : Coffee And Toast

Kávé és pirítós ízű ipával jelentkezett a TIMCO Brewing

Egy kávés ipával bővült a TIMCO Brewing szortimentje. Ennek kapcsán kaptunk egy csomagot a főzde jelenlegi söreiből, amit egyrészt nagyon szépen köszönünk, másrészt most gyorsteszteljük az említett újdonságot.


A Fehér Nyúlnál gerilláskodó TIMCO Brewing célja az volt, hogy „egy egész reggeli” ízvilágát mutassa be egyetlen sörben. A Coffee And Toast „breakfast IPA”-ban a pirított toast kenyérért a pirított maláta, a narancsléért a bio narancshéj, a kávéért pedig értelemszerűen a kávé felel. Utóbbiból egyébként brazil és kolumbiai is felhasználásra került.

Gyorsteszt

A letisztult dizájn tökéletesen passzol az eddigi sorba. A címkén ismét Tim Helmick tulajdonos arcképét kapjuk, de most azért van annyi csavar a dologban, hogy ez egy szelet pirítóson érkezik. (Egyébként ismét kapunk sörajánlót a címkén – most épp a VÖRÖS Irish Red és a HOPLO TDH DIPA sörök szerepelnek az „előző rész tartalmából” felületen – ami szerintem ötletes húzás).

TIMCO Brewing : Coffee And Toast
TIMCO Brewing : Coffee And Toast

Kitöltés után egy tiszta, félbarna sör fogad bennünket. Illatában dominál a kávé, egy halvány citrusos savanykásság fedezhető még fel, a narancs nálam most elmaradt. Ízében is jön persze a kávé – egyáltalán nem túlzó intenzitással -, amit jól kiegészít a korty végén érkező kenyeres-kekszes malátásság. Utóbbit akár pirítósosnak is nevezhetünk, bár magamtól nem jutna eszembe, ezt tényleg csak a koncepció mondatja velem. Összességében szerintem ez egy jól megmarketingelt, és ami a legfontosabb, hogy egy jól elkészített sör: egy nagyon korrekt ivós ipa, aminek remekül áll a kávé.

Támogatott tartalom: a söröket a TIMCO Brewing biztosította számunkra.