MONYO Brewing Co. : Glutenfree Cherry Hero

MONYO Brewing Co. – Itt a gluténmentes Cherry Hero

Újabb sörét gluténmentesítette a MONYO. Ezúttal egy gyümölcsös sörük mentesítésével kedveskedett a főzde a gluténérzékeny sörkedvelőknek. Megérkezett a Glutenfree Cherry Hero!

💡 A gluténmentes sör címke alatt igyekszünk naprakészen tartani a hazai gluténmentes söröket!

Két és fél éve számoltunk be arról, hogy a MONYO Brewing Co. gluténmentesítette a west coast ipáját. Hasonló módon jártak most el egy másik alapszortimentes sörükkel, a valódi meggyel készült, 4.3%-os Cherry Hero-val is. Itt azonban a gluténmentes változat nem váltotta fel az eredetit, hanem a sima változat is elérhető marad. (Ennek megfelelően én egy jobban eltérő címkét választottam volna, mert most a különbség mindössze egy „gluten free” felirat). Így itt a remek lehetőség összekóstolni a két változatot! Mi ugyanis a Glutenfree Cherry Hero-t kortyolva egy pillanatra sem érezzük úgy, hogy bármivel is kevesebb lenne, mint egy sima (azaz gluténos) meggyes sör.

MONYO Brewing Co. : Glutenfree Cherry Hero
MONYO Brewing Co. : Glutenfree Cherry Hero

🍒 A meggy nagyon finom a sörben, semmiféle mű íz nem társul mellé. Inkább édesebb, mint fanyarabb kortyokra kell számítani, és talán emiatt érződik a sör egy picit testesebbnek, mint azt a 4.3% sejtetné. És egy kis szörpös beütése is van. Fincsi!

⚠️ FONTOS! Ha gluténérzékenyként sört fogyasztanál, mindenképpen győződj meg előtte a gluténmentességéről! Például tanulmányozd át alaposan a címkét (a gluténmentességet a gyártónak szigorú laboratóriumi vizsgálatokkal kell igazolnia) és/vagy érdeklődj a gyártónál!