Mad Scientist Natural Soft Drink Indian Tonic Pink Tonic

Alkoholmentes üdítőket dobott piacra a Mad Scientist

Natural Soft Drinks. Ez a megnevezése a Mad Scientist legújabb, alkoholmentes üdítőkből álló termékcsaládjának. Régóta gondolkodtak már a főzdénél alkoholmentes ötleteken, és ennek most, ebben a formában jött el az ideje. Ahogy azt írják (és úgy érzem, ez a fő hangsúly): az italok minőségi alapanyagokból, természetes összetevőkkel, édesítőszerek nélkül, visszafogott cukortartalommal készülnek. Három itallal debütált augusztusban a széria, ezeket vesszük most górcső alá.

Kezdjük rögtön a külsőségekkel! Szerintem a dizájn nagyon jó: egységes, letisztult. (Először azt hittem, nyomtatott dobozokról van szó, de aztán közelebbről megvizsgálva láttam, hogy (ha jól mondom) zsugorcímkés megoldást alkalmaztak). A fő összetevők mindhárom italnál azonosak: ivóvíz, cukor, szén-dioxid, természetes aromák. Jelentsen utóbbi bármit is. Ami egyébként meglepő számomra, hogy komló egyáltalán nem került az üdítőkbe. Persze lehet, hogy nem szerették volna, ha a fogyasztók elintézik az egészet egy „na, egy újabb hopszóda” legyintéssel.

Mad Scientist Natural Soft Drink Indian Tonic
Mad Scientist – Natural Soft Drinks – Indian Tonic
Mad Scientist Natural Soft Drink Pink Tonic
Mad Scientist – Natural Soft Drinks – Pink Tonic

Az Indian Tonic egy tonik. Ezt gondolom, már a nevéből is sejteni lehet, de azért ezzel kezdtem, mert igazából nincs is mivel folytatni. Ez egy egyszerű, fincsi tonik, a maga jellegzetes kinines keserűségével.

A Pink Tonic valóban pink! A színét a feketerépalé sűrítmények köszönheti. A vagányabb megjelenést leszámítva még mindig egy egyszerű tonikról beszélünk, amiben van egy minimális citrusos beütés (lásd: narancskivonat). (Btw, a gumi arábikumról nem hittem volna, de valóban természetes alapanyag).

A Natural Ginger-t most nem dobtam be a kosárba, mert a két üdítő mellé inkább egy sört tettem be harmadiknak. Az előzőek alapján viszont én már látatlanban is elhiszem, hogy egy korrekt gyömbéres üdítőről lehet szó. Na, de én már szisszentem is fel azt a sört…