Max két sör Magazin

Hírösszefoglaló 22/03 – Két sörfesztivál időpontját is bejelentették a héten

Viszonylag nyugodt hetet tudhatunk magunk mögött, de pár sör azért megjelent, néhány másikat beharangoztak, illetve az idei Kraft Sörfesztivál és a Budapest Beer Week időpontjára is fény derült.


Sörmegjelenések

Új sörrel jelentkezett az InVitro Brewing. A Drone ipa a MONYO Brewing Co.-nál készült, és a múlt héten megnyílt InVitro BeerBar-ban debütált.

Megérkezett a Fehér Nyúl kísérleti sorozatának legújabb darabja. A legújabb kísérleti nyúl a Bros névre hallgat, és egy Sabro illetve Talus komló felhasználásával készült New England ipáról van szó.

Fehér Nyúl : Turbid, Bros, IPA, Calm Storm

Érkezik a Reketye Brewing Co. és a Sörműves Kezek kollab söre. A Kolabri egy 6.3%-os amerikai ipa lesz.

Új darabbal bővül a HopTop Brewery alapszortimentje. Még novemberben, a KEG Sörművházban mutatkozott be a főzde új alapszortimentjének első öt darabja (PILS 12°, Bécsi Ászok, HopTop IPA, Belga Búza, Belga Meggy), hamarosan pedig már érkezik is a hatodik tétel. A Dark Lager egy 5%-os fekete sör, amihez ötféle malátát, és East Kent Goldings komlót használtak fel.

A Cecei Sörüzem bejelentette a harmadik sörét is. A Szűretlen IPA várhatóan februárban érkezik majd.

A MONYO Brewing Co. ismét előállt pár infóval. Mielőtt a Fat Cat végleg elbúcsúzna, kipróbálja magát eggyel nagyobb, 0,44-es dobozos kiszerelésben is. A Cherry Hero is új formát ölt, márciustól MONYO Meggy Ale néven, új csomagolásban lesz elérhető.


Egyebek

Két sörfesztivál időpontját is bejelentették a héten. A Kraft Sörfesztivál május 26 és 29 között, a Budapest Beer Week szeptember 5 és 11 között kerül megrendezésre a Dürer Kertben.
Az időpontok hallatán felmerülhet a kérdés, hogy a Belvárosi Sörfesztivált mikor rendezik majd meg. Igyekszünk utánajárni!


Közelgő események

Február 18-19: VI. Indoor Sörfesztivál.