Kik azok a korrupt séfek?

Decemberben érkezett meg a Corrupt Chef. gerilla főzde első söre, amit most mi is megkóstoltunk, és utánajártunk, kiket rejt a séf kabát.

Talán nem meglepő, de a dolog mögött valóban két séf áll, Márk és Péter, akik bár egy ideje már nem együtt dolgoznak a konyhán, a barátság megmaradt, és ezt a projektet is közösen indították el. Márk volt az, aki kezdetben egy barátjával házi sörfőzött, majd pár gerilla sörfőzővel, főzdei dolgozóval is megismerkedett, és elkezdte érdekelni ez a sörös világ. Saját bevallása szerint ekkor még nem volt meg a megfelelő bátorsága, hogy belekezdjen valami hasonlóba, de később, Péter noszogatására végül ketten mégis neki vágtak.

Mindketten szeretik a minőségi söröket, amiről úgy gondolják, erősen része a gasztronómiának, de itthon mégsem olyan népszerű választás étel mellé, mint például a bor. Ezen szeretnének egy kicsit változtatni, és a sörfőzésbe belevinni a konyhán szerzett tapasztalataikat. A ‘korrupt’ szó pedig nem arra utal, hogy megvesztegethetőek lennének, de egy séf is lehet korrupt abban az értelemben, hogy a vendégek elégedettségét szem előtt tartva, gyakran a személyzet többi tagja szenvedi meg a séf kemény precízitását és elborult ötleteit. (Legalábbis valami hasonlót próbáltak elmagyarázni nekem).

Az első sörük arculathoz illően a Starter nevet kapta. Ez egy Sabro, Amarillo, és egy kevés Mistral komlót tartalmazó dupla ipa, és a Reketye Brewing Co.-nál készült. (A címke dizájnja szerintem ötletes, a nyugtás megoldás kifejezetten tetszik). A sör kinézetére sem lehet panaszunk, sötét, rezes szín, magas, tartós hab. Az illata brutál barackos, ami az ízében is dominál, talán egy kis narancs egészíti ki. A korty nagyon selymes, visszafogottan keserű (sőt, inkább édeskés), a magasabb alkohol fok pedig csak a végén érződik meg. Nekem bejött!

Corrupt Chef. : Starter
Corrupt Chef. : Starter

Viszonylag sűrűbben szeretnének majd új sörökkel kijönni. A következő darab elvileg egy porter lesz, és hamarosan érkezik, de ennél többet nem árultak el.