Jónás Craft Beer & Food

Megnyílt a Jónás Craft Beer & Food a Bikás Parkban

Ahogy azt már korábban viccesen elővezettük: Jónás a bálnából a bikák közé költözött. Reketye Zoltán megközelítésben Jónás a nagy Duna és a nagy Bálna mellől a kis Duna és a kis Bálna mellé költözött. (Ez utóbbi kettő lenne ugye a Kacsás tó és a négyes metró feljárója a Bikás Parknál). Mindegy is, mert a lényeg, hogy a Jónás Craft Beer & Food hivatalosan is megnyitott.


A Jónás története 2013 novemberében indult, amikor a Jónás Kézműves Sörház megnyílt a Duna-parti Bálna épületében. A névadást – Jónás a bálnában – talán nem is kell túlmagyarázni. A sörház a hazai kraft sör szcéna egyik meghatározó helye volt. Tavaly áprilisban aztán bejelentették, hogy a sörház a Bálnában befejezte a működését.

Jónás Craft Beer & Food : Reketye Zoli
Jónás Craft Beer & Food : Reketye Zoli

Idén áprilisban a Facebook oldalukon megpedzegették, hogy hamarosan egy új helyet nyitnak Újbudán, majd múlt héten már a Jónás Craft Beer & Food nyitódátumát is bejelentették. El is ugrottam az ünnepélyes megnyitóra, ami hát volt is meg nem is, mindenesetre így én lehettem az új Jónás első vendége. Az első sört személyesen Reketye Zoli csapolta le nekem. Hát, mi mással is kezdhettem volna, mint egy Ravasz Hóddal, amit kifejezetten az újranyitás miatt főztek le újra?

Jónás Craft Beer & Food : Ravasz Hód
Jónás Craft Beer & Food : Ravasz Hód

A nyolc csapról persze nem csak a Reketye Brewing Co. sörei folynak majd. Ma például a Brew Your Mind amerikai ipája is ott van a kezdő csaplistán, és estére elvileg egy HORIZONT Brewing sör is felkerül majd. Szerintem minden adott, hogy egy kiváló környezetben kiváló söröket ihassunk!