FIRST Craft Beer : Rågrats, Second Round: Dance!, Hungarian Job, Twilight Cucudile

Ismét kollab hegyek a FIRST Craft Beer-nél

A FIRST Craft Beer már tavaly is erős volt a külföldi együttműködésekben, és idén is több kollab sört kihozott már. Kaptunk egy csomagot amelyben három ilyen tétel is szerepelt. Köszönjük szépen, meg is kóstoljuk őket!


A Rågrats a svéd Stigbergets Bryggeri-vel közös rozsos ipa. Amennyire sikerült megfejtenem, a ‘rozs’ svéd megfelelője a ‘råg’, és innen jön a Rugrats (Fecsegő tipegők) rajzfilmre hajazó (!) név és a címke. Kitöltve is csodás a látvány, kicsit neipa feeling jön át. A sötétebb, ködösebb megjelenést félig a rozsnak tudom be, de lehet, hogy itt valóban egy neipa alapról van szó. Illatolva és belekortyolva viszont már kicsit hiányolom a rozst, pontosabban annak fűszerességét. Nálam ez egy laza neipa, de annak korrekt: citrusos ízvilág (btw. Galaxy, Simcoe, és Citra került bele); könnyed, picit krémes kortyok; visszafogott keserűséggel.

FIRST Craft Beer × Stigbergets Bryggeri : Rågrats
FIRST Craft Beer × Stigbergets Bryggeri : Rågrats
FIRST Craft Beer × Nova Runda : Second Round: Dance!
FIRST Craft Beer × Nova Runda : Second Round: Dance!

A Second Round: Dance! maibock a horvát Nova Ronda-val közösen, a tavalyi First Round: Fight! kollab sörre reflektálva készült el. Szóval, egy hazy ipa után egy baksör. Számomra kicsit meglepő folytatás, de lehet, hogy a májusi időzítés miatt esett erre a választás. Mindenesetre hoz mindent, amit egy baksörnek hoznia kell. Sőt, még egy kis gyümölcsös beütés is jön, amihez a Hüll Melon komlónak is köze lehet (egyébként Saaz, és Hallertau Mittelfrüh is került bele). Aki szereti a baksört, az szerintem nem fog csalódni.

A Hungarian Job hazy ipa az olasz Jungle Juice Brewing-nál készült, Citra, Idaho 7, és Galaxy komlókkal. Tulajdonképpen sok mindent itt nem lehet elmondani. Citrusosabb íz világ; kissé vékony, nyári ivósör.

Jungle Juice Brewing  × FIRST Craft Beer : Hungarian Job
Jungle Juice Brewing × FIRST Craft Beer : Hungarian Job
FIRST Craft Beer : Twilight Cucudile
FIRST Craft Beer : Twilight Cucudile

A Twilight Cucudile uborkás-mangós-gyömbéres sour ale a kakukktojás, ugyanis itt nem kollabról van szó. A fanyarság az én ízlésemnek túl sok, mindent is összehúz. Amit ennek ellenére érzek, ott nagyon jön az uborka, majd kicsit a mangó is. Kevesebb savanyúval számomra élvezhetőbb lenne, de hát ízlések és pofonok…

Támogatott tartalom: a söröket a FIRST Craft Beer biztosította számunkra.