FIRST Craft Beer : The Fruit Locker, Banana Splitter

A FIRST Craft Beer gyümölcsös savanyú sörei

Sorra érkeznek a FIRST Craft Beer gyümölcsös savanyú sörei, aminek ebben a 30 fokot alulról súroló időben kifejezetten örülünk.


A Budapest Beer Week-s kocsmatúránknak is köszönhetően, de kicsit lemaradtunk a legutóbbi FIRST Craft Beer csomag feldolgozásával. Ezért most kettesével szedjük a lépcsőfokokat, és rögtön két gyümölcsös sört is megkóstolunk a főzdétől.

A FIRST Craft Beer két éve az In Medias Rex málnás-citromos-limeos sörével lépett be – ahogyan ők fogalmaztak – a savanyú sörök pezsgő világába. Ezt követően jó pár dolog történt náluk ezen a vonalon, például a gosék felé is kikacsintottak (Blackberry (Pineapple) Empress), és több torta-ihlette sört is készítettek (Strawberry Shortcake, Lemon Shortcake). A gyümölcsös savanyú sorozat indulását – ha egyáltalán beszélhetünk ilyenről – én most mégis a sárgabarackos-feketeribizlis Purple Current tavalyi megjelenéséhez kötöm, onnantól kezdve kaptak ugyanis ezek a sörök egy egységesnek mondható dizájnt. A Rex DeLuxe a már említett In Medias Rex töményebb változata volt, a fagyi ihlette GeLaTo-ba pedig narancs, vanília, és maracuja került. Ezután következett a két aktuális tételük, a meggyes-feketeribizlis-tonkababos The Fruit Locker, és az epres-banános-vaníliás Banana Splitter. Mindeközben pedig már debütált a holland Crooked Spiderrel közös sörük, az almás-áfonyás We Pie To Party.

FIRST Craft Beer : The Fruit Locker
The Fruit Locker
FIRST Craft Beer : Banana Splitter
Banana Splitter

Gyorsteszt

A két sör karakterisztikája merőben különbözik egymástól. A The Fruit Locker esetében a joghurtos (azaz Lactobacillusos) tartálysavanyítás, és a meggy-feketeribizli páros fanyarsága együtt egy szájösszehúzós élményt eredményez az első kortyokra. Ez aztán enyhül, így egy kellemes, savanyú gyümölcsös, közepesen testes sört kapunk. (A tonka most nem jött át). Ezzel szemben a Banana Splitter-nél a görög joghurt önmagában nem eredményezett igazán savanyú hatást, bár ezt most nem is hiányoltunk. A banán és az eper kombinációja ugyanis a fanyarság nélkül is elég izgalmasra sikerült. Bár nyilván nem egy smoothie sörről beszélünk, egy kis turmix-hatást azért sikerült belemagyaráznunk. Nálunk most határozottan az utóbbi versenyző nyert.

Támogatott tartalom: a söröket a FIRST Craft Beer biztosította számunkra.